Dom

RECEPT: Desert u čaši ispunjen šumskim voćem, bijelom čokoladom i pistacijama!

Nina Stojanov 11. ožujka 2020.

Ako ste za vikend planirali piknik u prirodi, desert u čaši obavezno ponesite sa sobom...

Desert u čaši je jedna od najzanimljivijih i najjednostavnijih slastica koje možemo pripremiti.

Meni je ovo uvijek najbolja opcija kada imate neke proslave, spojiti najbolje kombinacije u jednu čašu i uživati u svakom zalogaju.

Neizostavan dio je podloga, za koji savjetujem uvijek crumble ( kako ga napraviti imate u prethodnim objavama). Krema je lagana i prozračna uz sloj šumskog voća i malina, a sve upotpunjuje bijela čokolada s pistacijama! Sviđa vam se?

U nastavku pročitajte sastojke i recept.

Sastojci za podlogu:

  • 200 g mljevenih keksa
  • 25 g lješnjaka
  • 25 g badema
  • 25 ml mlijeka
  • 180 g maslaca

Voćna krema:

  • 250 g šumskog voća
  • 50 g malina
  • 1 puding od vanilije
  • 100 g šećera u prahu
  • Voda (cca. 200 ml)

Krema od sira:

  • 300 ml slatkog vrhnja
  • 150 g šećera u prahu
  • 280 g mliječnog namaza
  • 100 g mascarponea

Trebat će vam još:

Džem od jagode Dida Boža (https://www.didaboza.hr/hr/proizvodi/ekoloski-dzemovi/ekoloski-dzem-jagoda/)
200 g bijele čokolade
100 ml slatkog vrhnja
Pistacije
Plastične prozirne čaše ( oko 20 komada)

Priprema:

  1. Napravite za početak svoj crumble, mrvičastu podlogu.

2. Lješnjake i bademe tostirajte u tavi bez masnoća, zatim očistite i usitnite ih.

3. Dodajte ih mljevenom keksu, skupa s rastopljenim maslacem. Na kraju postepeno dodajte mlijeko, pritom pazite da previše ne omekšate smjesu. Smjesa mora biti lagano meka, ne presuha i nalik malim grudicama.

4. Gotovu smjesu poredajte na dno čaša kao podlogu. Nemojte smjesu utisnuti, neka bude prirodna takva kakva je.

5. Smrznuto šumsko voće i maline stavite u posudu za kuhanje. Vode ulijte toliko da potpuno pokrije sve voće. Stavite kuhati.

6. U manju posudicu stavite puding od vanilije zajedno sa šećerom u prahu. Dodajte malo vode i dobro sve razmutite. Kada je voće zakuhalo, smjesu s pudingom dodajte i miješajte dok se ne zgusne.

7. Skuhanu voćnu kremu ohladite da ne bude prevruća za lijevanje u čaše.

8. Za kremu od sira, slatko vrhnje izradite u čvrsti šlag. Dodajte mliječni namaz, šećer u prahu i mascarpone. Dobro sve izmiješajte.

9. Preko podloge od keksa, stavite sloj voćne kreme.

10. Ostatak smjese od keksa podijelite jednako po čašama preko voćne kreme.

11. Stavite sloj kreme od sira, uz pomoć vrećice za ukrašavanje. U sredinu kreme stavite žličicu džema od jagoda.

12. Za kraj, stavite još jedan sloj voćne kreme.

13. Čokoladu otopite na pari. Dodajte joj slatko vrhnje i miješajte dok se sve ne spoji.

14. Malo prohladite. Prelijte deserte s čokoladom.

15. Pistacije usitnite i posipajte preko čokolade. Stavite u hladnjak da se sve dobro sjedini.

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!