FOTO by Instagram @dalmatian_things_with_nina

Dom

RECEPT: Sočna torta s mrkvom koja je podjednako zdrava i ukusna!

Nina Stojanov 19. ožujka 2020.

Kada je riječ o biskvitima, njihov sadržaj može biti itekako zanimljiv i očaravajuće ukusan

Mrkva u biskvitu? Savršeno!

S takvom podlogom za tortu idealno se slaže krema od sira, koja je lagana i prozračna. Prava proljetna torta, zar ne?

Ovu tortu zbilja je jednostavno i brzo napraviti, a kako – u nastavku pročitajte sastojke i recept.

Sastojci za biskvit:

  • 220 g šećera
  • 140 ml ulja
  • 3 jaja
  • 1 žlica arome vanilije
  • 200 g naribane mrkve
  • 200 g glatkog brašna
  • 2 žličice mljevenog cimeta
  • 2 žličice sode
  • Prstohvat soli

Preljev za biskvit:

  • Sok od 2 naranče
  • 1 žlica meda
  • 2 žlice otopljenog maslaca

Krema:

  • 200 g mliječnog sirnog namaza
  • 1 žlica arome vanilije
  • 4 žlice šećera u prahu
  • 1 šlag vrećica
  • 350 ml slatkog vrhnja

Priprema:

1.Žumanjke izradite sa šećerom, a bjelanjke u čvrsti snijeg.

2. Izrađenim žumanjcima dodajte sol, sodu, mljeveni cimet, aromu vanilije i jaja. Sve zajedno izmiješajte.

3. Dodajte ulje i brašno pa potom opet sve promiješajte.

4. Mrkvu očistite i ogulite, zatim ju naribajte na ribež. Dodajte ju smjesi od žumanjka i sve skupa izmiješajte.

5. Na kraju, snijeg od bjelanjaka postepeno dodajte i ručno umiješajte.

6. Gotovu smjesu podijelite na dva jednaka dijela.

7. Pecite na 180°C stupnjeva oko 25 minuta. Ja sam koristila okrugli kalup od 18 cm koji sam prethodno premazala maslacem i donji dio obložila papirom za pečenje.

8. Od 2 pečena biskvita trebate dobiti 4 podloge za tortu. Svaki biskvit prerežite po sredini da dobijete 2 podloge.

9. Svaku biskvitnu podlogu prelijte s par žlica preljeva.

10. Maslac rastopite te mu dodajte iscijeđeni sok od naranče i žlicu meda. S tim preljevom prelijte ostatak svojih podloga.

11. U posudu stavite mliječni namaz. Dodajte mu šećer u prahu i med te izmiješajte.

12. Šlag iz vrećice dodajte mliječnom namazu i ulijte odmah slatko vrhnje.

13. Dobro izradite sve mikserom dok ne dobijete gustu kremu.

14. Prvu biskvitnu podlogu stavite u kalup. Pritom pazite kako podloge prenosite u kalup ponovno jer su zbilja sočne i nježne, kako vam se ne bi raspale.

15. Preko prve podloge premažite dio kreme. Slažite istim redoslijedom dok ne potrošite sve podloge. Na kraju, zadnju biskvitnu podlogu premažite ostatkom kreme.

16. Stavite u hladnjak da se torta stegne. Najbolje sljedeći dan, izvadite ju iz kalupa, zagladite i viškom gornje kreme premažite bočne rubove.

U slast!

www.facebook.com/DalmatianthingswithNina

www.instagram.com/dalmatian_things_with_nina

###

Nina Stojanov, 30-godišnjakinja i majka dvoje djece po struci je komercijalist, no u slobodno vrijeme njeguje svoju strast prema kuhanju, slasticama i delicijama. Ljubav prema kulinarstvu vidljiva je u svakom od njezinih ukusnih recepata koje rado dijeli s drugima na svojim društvenim mrežama – Facebook i Instagramu. Također, o svemu opširnije piše na svom blogu pod nazivom ‘Dalmatian things with Nina‘, a koje sada imate priliku vidjeti i na našem portalu Elegant.hr!