Iće & piće

RECEPT: Kremasti čokoladni sufle za koji vam ne treba ni pola sata!

Engineer 06. veljače 2019.

Čokoladni sufle je desert kojeg ne treba posebno predstavljati...

Topli čokoladni biskvit iz kojeg iscuri topla čokolada, zbog čega se zove još i “lava kolač”. Melem za dušu, liječi slomljena srca, razvedrava i najkišovitije dane, popravlja raspoloženje nakon neuspjelog polaganja ispita. Lijek za sve, slično kao vitamin C.

Sastojci:

  • 200 g čokolade za kuhanje
  • 200 g maslaca
  • 4 jaja
  • 60 g šećera
  • 140 g brašna (bijelog, pirovog ili dr.)

Priprema:

1. Upalite pećnicu na 200 stupnjeva. Čokoladu razlomite na dijelove i s maslacem otopite na pari.

2. U drugoj posudi mikserom umutite jaja sa šećerom, dodajte brašno i izmiksajte dok ne postane glatko i pjenasto. Zatim sve usipajte u smjesu s čokoladom i izmiješajte s pjenjačom.

3. Smjesu rasporedite u manje posudice za pečenje i pecite 7-8 min. Sredina mora ostati tekuća kako bi iscurila kad se kolač razreže.

4. Poslužuje se toplo i ne treba čekati da se ohladi.

Dobar tek i uživajte!

 

Autor teksta: Tea Čizmek Mesarić

www.facebook.com/mamika.tea/

www.instagram.com/mamika.tea/

###

Tea  Čizmek Mesarić je prvenstveno majka i supruga, a zatim i osnivačica uspješnog bloga mamika.com.hr. Ona je zaljubljenica u pisanje, fotografiju, hranu i vino, pse te male stvari u životu. Osim što nam donosi zanimljive i ukusne recepte, u svojim kolumnama piše o svakodnevnom životu i majčinstvu s kojim bi se mnoge pripadnice nježnijeg spola mogle poistovjetiti. Vjerujemo da ćete pronaći nadahnuće u nekima od njezinih tekstova.