FOTO by IMDb

Film

Priscilla – uskoro dolazi film o životu Priscille Presley

admin 12. listopada 2023.

Riječ je o jednom duboko proživljenom i zanosno detaljnom portretu ljubavi, fantazije i slave

Prošle godine imali smo priliku gledati biografski film o Elvisu Presleyu, a ove godine dolazi vrijeme u kojem će “zablistati” lik i djelo Priscille Presley.

Film piše, režira i producira Sofia Coppola prema adaptaciji memoara Priscille Beaulieu Presley iz 1985. godine. “Elvis i ja“.

Foto: IMDb

Cailee Spaeny, poznatija po ulogama u filmovima “Mare of Easttown“, “Bad Times at El Royale” i “On the Basis of Sex” utjelovit će Priscillu, dok će Jacob Elordi iz serija “Euphoria” glumiti kralja rock n rolla.

Foto: IMDb

Službeni sinopsis za film kaže: “Kad tinejdžerica Priscilla Beaulieu na zabavi upozna Elvisa Presleya, čovjeka koji je već meteorska rock and roll superzvijezda, na početku sve djeluje idilično. No, Priscilla shvaća da je u privatnim trenucima to potpuno druga osoba i stvari kreću neočekivanim smjerom. Kroz Priscilline oči, Sofia Coppola priča neviđenu stranu velikog američkog mita o Elvisovom i Priscillinom dugom udvaranju i turbulentnom braku, od njemačke vojne baze do njegovog imanja iz svijeta snova u Gracelandu. Radi se o jednom duboko proživljenom i zanosno detaljnom portretu ljubavi, fantazije i slave.”

Foto: IMDb

Film je premijerno prikazan ovog rujna u sklopu Filmskog Festivala u Veneciji, gdje je kao gledatelj bila i sama Priscilla. Nakon filma pohvalila je trud Sofie Coppole uz izjavu: “Sofia je napravila nevjerojatan posao, napravila je domaću zadaću i oduševljena sam”.

Foto: IMDb

Film stiže u kina 3. studenog i nadamo se da nas čeka jedan filmski klasik vrijedan pažnje.