FOTO by Instagram @visitopatija

Dekor

Pripreme za Advent u Opatiji u punom jeku…

Viktoria Mikulić 22. studenoga 2021.

Kako se odvija ovogodišnja organizacija, donosimo u nastavku…

Gradovi se polako, ali sigurno pripremaju za najčarobniji Advent. Budimpešta je  već ovog vikenda svečano otvorila božićni sajam, a idućeg će to učiniti i naši gradovi. Iako bi se mnogi složili da Advent u Zagrebu ništa ne može nadmašiti, jedan naš kvarnerski gradić mu itekako može konkurirati.

Ovog vikenda održano svečano otvorenje Adventa u Budimpešti! Pogledajte ove spektakularne fotografije…

Bajna Opatija prošle je godine bila must visit mjesto za Advent. Tisuće i tisuće posjetitelja nije se moglo prestati diviti njihovim ukrasima, posebice ogromnim figurama Orašara, kao i zanosnoj plavoj božićnoj kugli. Opatija je zaista bila najfotogeničniji Advent u Lijepoj našoj, a čini nam se da i ove godine neće bii iznimke.

Sudeći prema fotografijama sa službene Instagram stranice @visitopatija, priprema su u punom jeku.

Već su nam otkrili neke detalje kao što su šarmantna božićna drvca koja izgledaju poput najposebnijih mitskih bića, gnomova, a dolaze s crvenom kapom i rukavicama, okruglim nosićem i bijelom bradom.

Posebno se radujemo Festivalu čokolade. Najslađa opatijska manifestacija u prvom vikendu prosinca predstavlja najbolje domaće i međunarodne male specijalizirane proizvođače originalnih slastica od čokolade.

Ove će godine po prvi puta adventsko ruho obući i prekrasno Volosko, a poseban šarm Adventu na Voloskom dat će vrhunski ugostitelji koji će svim posjetiteljima ponuditi prigodnu ugostiteljsku ponudu.

Koliko je malo potrebno da nam netko izmami osmijeh na licu, zar ne? Lampice i božićni ornamenti sasvim su dovoljni da se osjećamo sretno, a potom tu sreću širimo dalje…Uz ove magične dekoracije čitavog prosinca bit će nam toplo oko srca!

Nadamo se da ćete posjetiti Advent u Opatiji jer ovo je tek maleni sneak peek, a sigurni smo da nas očekuje još mnoštvo iznenađenja već za 4 dana, točnije u petak 26.11.