FOTO by Etsy

Dekor

Preslatki gnomovi se vraćaju u grad, a od sada čuvaju naše sukulente i omiljene biljke!

Daria Lovrić 24. kolovoza 2023.

Male bradate figurice su must-have dekoracija!

Prema legendama, gnom je malen i star čovjek sa sijedom bradom koji živi pod zemljom. Naime, gnomovi se često pojavljuju kao likovi iz bajki, a najčešće ih povezujemo s božićnom sezonom. Njihova popularnost raste iz dana u dan te ih sve češće viđamo ukrašene u pastelnim bojama za Uskrs, zemljanim tonovima i lišćem u jesen.

Posuda za cvijeće u obliku gnomova
Posuda za cvijeće u obliku gnomova

Omiljeni su tijekom cijele godine, posebice jer se smatraju simbolom sreće i vjeruje se da u domove donose čistoću i prosperitet. Upravo radi toga, ali i zbog svog neodoljivog izgleda postali u must-have dekoracija koja unosi radost u naše prostore.

Popularni patuljci nastavljaju svoju vladavinu

Putem Etsy web trgovine pronašli smo zanimljive gnomove koji će se savršeno uklopiti u svaki stil uređenja, posebice u nadolazeći jesenski period. Osim kao dekoracija ovaj zanimljiv gnom služi kao žardinjera, odnosno posuda za cvijeće.

Posuda za cvijeće u obliku gnomova 1

Ovaj primjerak u boji po želji dolazi u kompletu s umjetnim sukulentom, međutim u njega možete posaditi i živu biljku po želji.

Nos i stopala gnoma izrađeni su od polimerske gline, dok je brada od umjetnog krzna dostupna u smeđoj ili sivoj boji. Veseli gnomići sjajan su dar kada želite prijatelja ili člana obitelji nasmijati i iznenaditi zanimljivim i neočekivanim poklonom.