Ljepota

Predstavljamo najprirodniju metodu pomlađivanja!

Viktoria Šafranić 26. studenoga 2020.

Estetska kirurgija Maletić dokaz je da su godine samo broj...

Za početak, da vas upoznamo s definicijom PRP…

PRP je kratica za termin platelet rich plasma i znači krvna plazma bogata trombocitima. Trombociti su sastavne stanice naše krvi i sadrže brojne faktore rasta, a ti su faktori ujedno odgovorni za ubrzavanje procesa regeneracije i zacjeljivanje tkiva.

Primjenjuje se kod liječenja raznih ozljeda, pomlađivanja lica, vrata, dekoltea, šaka, te sprječavanja ispadanja kose i djeluje stimulativno na rast kose.

Ovisno o regiji koja se tretira, koriste se razni oblici anestezije: anestetsku kremu namaže se na mjesta koja će se tretirati, ili ide hlađenje specijalnim strojem koji ispuhuje hladan zrak na mjesto koje se tretira; moguće su i vibracije na mjestima ubrizgavanja ili se može dati lokalna blok anestezija.

Za PRP tretman potrebno je izvaditi manju količinu pacijentove krvi (kao u laboratoriju); nakon toga krv se centrifugira u specijalnom uređaju gdje se plazma bogata trombocitima odvaja od ostatka krvnih stanica.

Mjesto na koje će se ubrizgati PRP dezinficira se i ubrizga PRP. Pri tome je bitno kako i na koju dubinu ubrizgati PRP – to ovisi o regiji. Jedino tako se postiže najbolji rezultat.

Kod pomlađivanja lica najbolji rezultati s postupkom PRP postižu se uz pomoć frakcionog lasera: koža se površinski blago ošteti i u te minimalne otvore umasira se PRP.

Laserski je moguće odrediti točnu dubinu na koju će PRP prodrijeti, te gustoću mjesta kroz koja PRP ulazi u kožu. Na ovaj će način PRP prodrijeti upravo na onu dubinu na kojoj je najučinkovitiji.

Nakon zahvata može se pojaviti crvenilo tretirane regije, a oporavak traje jedan do tri dana. Ovaj se tretman može ponavljati u razdoblju od 4 do 6 tjedana, a ponekad je dovoljan i samo jedan tretman.

PRP TRETMAN ZA STIMULACIJU RASTA KOSE

PRP tretmani stimuliraju rast kose i jačaju vlasi. Koriste se kod androgene alopecije, alopecije areate, ožiljčane alopecije (alopecija – gubitak kose). PRP tretman primjenjuje se i uz transplantaciju kose, što rezultira bržem zacijeljenu i jačanju kako transplantirane tako i ostale kose. Bitno je ubrizgati PRP na odgovarajuću dubinu gdje se nalaze matične stanice folikula, kako bi postigli najbolji učinak.

PRP tretmane vlasišta preporučuje se napraviti tri puta u godinu dana u razmacima od tri do četiri mjeseca. Ovisno o stanju vlasišta, ponekad se primjenjuju drugačiji protokoli.

Nakon tretmana moguće je crvenilo vlasišta, koje najčešće nestane do idućeg dana.

Za detaljnije informacije o uslugama estetske kirurgije Maletić, posjetite službenu stranicu www.maletic.eu.

Također, za sve aktualnosti pratite ih na Facebooku pod nazivom Estetska kirurgija Maletić ili na Instagram profilu.