FOTO by Instagram @world_walkerz / @mylittledresden

Putovanja

Posjetite Advent u bajkovitom Dresdenu, gradu najstarijeg božićnog sajma u Njemačkoj!

Daria Lovrić 10. studenoga 2023.

Uronite u bogatu povijest i kulturu grada i prošetajte slikovitim ulicama grada!

Dresden je zaista jedan od najljepših njemačkih gradova tijekom adventskog razdoblja te se ponosi titulom domaćina najstarijeg božićnog sajma u Njemačkoj.

Glavna atrakcija, božićni sajam Striezelmarkt, svake godine privlači veliki broj turista iz cijelog svijeta. Smješten na slikovitom trgu Altmarkt, sajam je okružen nevjerojatnim arhitektonskim blagom, uključujući toranj poznate crkve Kreuzkirche i kupolu Frauenkirche.

Sajam je dobio ime po lokalnoj božićnoj slastici poznatoj kao ‘Striezel’, koja je kod nas poznata kao “biskupski kruh”, a ove godine svoje kućice turistima otvara 29. studenog i radit će sve do 24. prosinca 2023. 

Ova bajkovita pozadina dodaje posebnu draž atmosferi blagdana, stvarajući nezaboravno iskustvo za posjetitelje. Advent u Dresdenu ne samo da očarava svojim tradicionalnim rukotvorinama i mirisima božićnih delicija, već također pruža priliku da uronite u bogatu povijest i kulturu grada.

Prošetajte slikovitim ulicama grada koji je poznat po svojoj bogatoj povijesti i arhitekturi, upustite se u kupovinu jedinstvenih poklona na štandovima koji nude ručno izrađene ukrase, igračke i suvenire i okrijepite se toplim napicima kao što su kuhano vino i punč, dok uživate u živoj atmosferi koja isijava toplinu i radost.

Ove vas blagdanske sezone očekuju čarobne božićne predstave i koncerti koji će vas dodatno uvesti u božićno raspoloženje.

Trgovi u Dresdenu bit će domaćini različitim radionicama gdje će posjetitelji moći sudjelovati u izradi vlastitih božićnih ukrasa i kušati autentične njemačke specijalitete pripremljene od svježih, lokalnih sastojaka.  

Planirate li ovogodišnje blagdansko putovanje, svakako razmislite o posjetu Dresdenu jer će vas njegova ljepota i raskošno blagdansko uređenje naprosto očarati.