FOTO by Instagram @natural_release / @ig_travelmind

Putovanja

Kamo ovog proljeća? Spektakularni prizori s Plitvičkih jezera mame na vikend getaway!

Viktoria Mikulić 13. travnja 2023.

Najposjećeniji hrvatski nacionalni park ovog je proljeća pravi mamac za posjetitelje...

Nacionalni park Plitvička jezera najstariji je i najveći hrvatski nacionalni park, kojeg upotpunjuje 16 jezera u različitim veličinama. S površinom od oko 300 km2 približno je iste površine kao otok Hvar.

Uz šumovit planinski kraj koji se čini beskrajno dugim i nevjerojatno lijepim, ono što ovaj nacionalni park čini pravom atrakcijom za posjetitelje je kristalno modrozelena voda čija je popularnost zahvaljujući društvenim mrežama, sada još značajnija.

Ponos i dika hrvatskog naroda odnedavno je prepoznata u čitavom svijetu i Instagram profili brojnih influencera prepuni su fotografija ove naše blagodati.

Iskusite početak proljetne čarolije u Nacionalnom parku Plitvička jezera uz cijene ulaznica od 23,50  za odraslu osobu, 6,50 € za djecu od 7-18 godina, a za mališane do 7 godina GRATIS. Detaljniju ponudu za razdoblje od 01.04.-31.05. možete pronaći na LINKU!

Ako ste u blizini, pretpostavljamo da ćete ići na jednodnevni izlet koji ćete još dugo pamtiti, no za sve koji ipak žele maksimalno iskoristiti svaki pedalj Plitvičkih jezera, predlažemo da provedete vikend u jednom od šarmantnih resorta u blizini koji vas neće ostaviti ravnodušnima, te se pritom uputite na još neke cool aktivnosti poput posjeta Ranch Dolini Jelena, Baraćevoj spilji ili se odvažite na adrenalinske sportove kao što su zip line, vožnja quadovima i slično…

Tek tri kilometra udaljen od nacionalnog parka Plitvička jezera, kamp Plitvice savršena je prirodna oaza u kojoj možete potražiti smještaj i doživjeti onaj istinski mir daleko od gradske vreve. No, on je mnogo više od toga. Uz bogatu ponudu kvalitetnih sadržaja, vrhunsku uslugu i ekskluzivno uređenje zahvaljujući kojima je postao jedan od rijetkih kampova s pet zvjezdica u Hrvatskoj, kamp Plitvice pružit će vam ispunjen višednevni odmor.

Prostire se na 16.000 m² zelenila prožetog mirisima i zvukovima netaknute prirode. Kamp raspolaže sa sedamnaest ekskluzivno uređenih mobilnih kućica s terasom, potpuno opremljenim za ugodan boravak i nesmetano uživanje u odmoru, trideset parcela za kampiranje površine od 100 do 150 m²  i osam kamp mjesta za šatore.

Tu je još jedan dragulj u kojem ćete zaboraviti na sve probleme i obveze…

Smješten uz Nacionalni park Plitvička jezera, ‘Plitvice Holiday Resort’ nudi idealnu kombinaciju prirodnih atrakcija, kulturnih ljepota te aktivnog i pasivnog odmora za sve one željne dobrog provoda.

Plitvice Holiday Resort na ukupno 50.000 četvornih metara nudi smještaj u kampu, 22 komforne sobe, jedan luksuzni apartman, 10 mobilnih kućica, 6 indijanskih šatora, te 9 kućica kraj jezera i 5 kućica u krošnjama. Na samoj granici kopnene i gorske Hrvatske, Grabovac ima mikroklimu s ugodnim i sunčanim ljetima te bijelim i hladnim zimama.

Jedina pozitivna stvar tijekom pandemije korona virusa je ta što nas je ova nametnuta situacija nagnala da se malo više zainteresiramo za naše prirodne ljepote i istražimo ih u potpunosti.

Iako smo svi upoznati s Plitvičkim jezerima i ostalim nacionalnim parkovima diljem Hrvatske, sve što smo željeli je putovati u inozemstvo i diviti se ostalim svjetskim znamenitostima i kulturnim građevinama, nimalo svjesni da unutar Lijepe naše imamo, usudila bih se reći, daleko ljepša i povoljnija mjesta iz snova…

Koliko god zimi Plitvice izgledale čarobno prekrivene idiličnim snježnim pokrivačem, toliko je proljeće prepuno vibrantnih i razigranih boja koje će vam oduzeti dah…