FOTO by Instagram/ @meganlavallie

Ljepota

Pet načina kako možete nanijeti rumenilo! Prozračno i jednostavno!

Antonija Andabak 21. lipnja 2021.

Najviše nas se dojmio face lifting efekt!

Ljeto je vrijeme kada je licu potrebno vrlo malo makeup-a kako bi osvježili lice. Mnoge žene odbacuju teške tekuće pudere ili one u prahu te se fokusiraju na malo korektora, prozračnog rumenila i malo maskare. Osim navedenog, ljeto nam omogućuje lijep, brončani ten i samim time zdraviji izgled, a ono što mi možemo preporučiti jest uložiti u dva-tri kvalitetna proizvoda i cijelo ljeto izgledati svježe i zanosno uz par make up trikova s kojima ćemo vas upoznati!

Tik Tok korisnica @meganlavillie u kratkom je videu pokazala kako nanijeti rumenilo s aplikatorom na pet načina i kako ono mijenja oblik lica, što mnoge ljubiteljice dekorativne kozmetike nisu ni znale.

One koje nanose rumenilo, najčešće to rade uz pomoć onog kompaktnog, suhe teksture te na brzinu nanesu pa “kud puklo“, a zapravo je nanošenje rumenila mnogo zabavnije i ključan korak u završnom looku kojeg želite postići.

Za ljetne dane preporučujemo prijeći na kremasta rumenila koja možete kupiti u svim bolje opremljenim parfumerijama i drogerijama, a ako se pomalo lijeni tražiti isto, jednostavno upotrijebite ruž u svjetlijoj nijansi s mat ili malo masnijom teksturom za svjež izgled!

Kompakta, odnosno “suha” rumenila, osobito ona koja nemaju trunke shimmera u sebi, zrelu kožu može učiniti umornijom još starijom, a isto vrijedi i za nešto mlađu populaciju.

Tik Tok korisnica napravila je pet verzija nanošenja rumenila, konstatirajući da mjesto gdje nanosite rumenilo mijenja boju lica. Prvo ga je nanijela na jednoj strani lica iznad jagodica, na drugoj strani lica ispod jagodica, bliže nosu te razmazala. Nanošenje boje iznad jagodica rezultira vizualnim face liftingom, dok na drugoj strani postižete zdrav izgled, kao da ste se prirodno zarumenjeli.

Rumenilo na donjem dijelu obraza

Drugu usporedbu nanošenja rumenila krenula je stavljanjem rumenila na sredini obraza, točnije ispod jagodične kosti te prema donjem dijelu lica, a na drugoj strani je rumenilo naneseno na sredini obraza krećući se bojom ukoso prema vrhu uha.

Kontura lica pomoću rumenila

Prvom verzijom postižete prirodnu boju na cijelom obrazu, a druga verzija rezultira konturom lica, odnosno efektom sjene na licu.

Peti i posljednji način nanošenja rumenila, postao je vrlo atraktivan u svijetu poznatih vizažista koji promoviraju najnovije makeup trendove, a radi se o nanošenju rumenila na ispod očiju i preko nosa, što daje tzv.”sunkissed” look, odnosno onaj izgled kakav nenamjerno dobijemo kada malo pocrvenimo od sunčanja.

Sunkissed efekt

Pogledajte video!