FOTO by Instagram @timotej

Putovanja

Otok Budikovac – čarobno mjesto pored Visa nestvarne ljepote

Daria Lovrić 28. srpnja 2023.

Veliki Budikovac svojim izgledom podsjeća na slonića...

Hrvatska je prepuna romantičnih mjesta idealnih za vikend getaway, rustikalnih gradića u kojima ćete odmoriti dušu, popularnih turističkih destinacija i skrivenih bisera. Diljem Lijepe naše nalazi se pregršt must see lokacija koje još nismo obišli, a vjerojatno ne bi stigli ni da živimo sto godina.

S obzirom na to da je ljetna sezona i uskoro putujemo duž Jadranske obale, bacili smo se u potragu za neistraženim biserima, kristalno čistim morem i predivnim plažama.

Otočić Budikovac nalazi se uz otok Vis – neprocjenjivi dragulj Jadranskog mora!

Otok Budikovac je jednostavno rečeno nezaobilazna adresa ako vas put vodi prema Visu. Ako još uvijek niste posjetili ovaj kraj, vjerujemo da ste već svi slušali o ljepotama Visa stoga ste vrlo vjerojatno čuli i za Budikovac.

Nenaseljeni otočić na jugoistočnoj strani otoka, smješten je točno nasuprot uvale Bargujac. Na otoku postoje dvije plaže koje će vas raspametiti svojom ljepotom, a do njih možete doći isključivo brodicama.

Odlučite li se zaputiti na izlet do Visa i osamljenih plaža magičnog otočića Budikovca, prijevoz možete potražiti u turističkoj zajednici ili na rivi kod ovlaštenih prijevoznika.

Plaža Perna je manje poznata i smještena je na sjeveroistoku otočića, dok je plaža Budihovac veća i oduševljava svoje posjetitelje iz svih dijelova svijeta. Ljepote ovih plaža djeluju nestvarno preko fotografija na društvenim mrežama, ali uživo su još čarobniji.

Osim prirodnih ljepota i tirkiznog kristalno čistog mora, na Budikovcu možete uživati u bogatoj gastronomskoj ponudi koja će osvježiti vaše okusne pupoljke i upotpuniti doživljaj.

Ako još uvijek niste sigurni gdje ćete na izlet, pretražite društvene mreže pod hashtagom #budikovac i sve će vam biti jasno.