Zabava

Osoba s kojom ste u vezi nema društvene mreže? 10 razloga zašto je to odlična stvar…

admin 09. ožujka 2022.

Ovo je zapravo pravo osvježenje!

Svog sam dečka upoznala prije četiri godine dok smo zajedno radili u maloprodaji. Bio je ljubazan i drag, onakva vrsta ljudi koja uvijek prijatelje vodi do auta ili se pobrine da sigurno dođu kući nakon što su popili previše pića.

Brzo sam se zaljubila, ali samo jedna sitnica me je uplašila: nije bio (i još uvijek nije) prisutan na društvenim mrežama. Znači, bez Instagrama, bez Twittera, bez Snapchata i bez TikToka. Ništa.

Kao netko tko živi i diše slavnu dramu i viralne TikTok zvukove, ovo mi je bilo novo. Je li skrivao tajnu ženu? Djeca? Kaznena djela? Nisam bila sigurna. No unatoč tome što su svi moji prijatelji govorili da je ovo veliko NE, odlučila sam upoznati ga bez pomoći društvenih mreža. I iskreno, bilo je stvarno osvježavajuće.

Nikada nisam objavila selfie u nadi da će odgovoriti vatrenim emojijima i nisam mogla vidjeti kada je posljednje bio „aktivan” na Facebooku. Malo pomalo sam ga upoznavala, doslovno jedan spoj za drugim. I nakon svog vremena koje smo proveli zajedno, nisam ga trebala uhoditi na svojim društvenim mrežama da bih znala da je on moja osoba.

Sada znam da zvuči kao kockanje, ali imati dečka bez društvenih medija već više od tri godine bilo je najbolja? stvar? ikad? I doslovno ne bih ništa promijenila.

1. Slika “ovo je on” koju sam pokazala svojim prijateljima kada smo počeli izlaziti bila je fotografija koju sam zapravo snimila – a ne užasno filtrirana fotografija s njegovog Facebooka postavljena 2013. “Ne, oprostite! On nema Instagram za vas da ga uhodite, prihvatite ovu savršeno osvijetljenu fotografiju!”

2. On je blažena neznalica o tome tko su poznati YouTuberi  TikTokeri, a to je zapravo pravi blagoslov. Kad bih se mogla vratiti i ne potrošiti toliko vremena gledajući banalne videe ovih ljudi, učinila bih to.

3. Nikada se nisam morala natjecati s Emily Ratajkowski i Bellom Hadid koje izgledaju kao iz snova na društvenim mrežama. Ja sam njegova jedina okupacija.

4. Ne moram objašnjavati ili racionalizirati zašto ga rijetko objavljujem na svojim društvenim mrežama. Ja sam glavni lik svog IG profila i nema ništa bolje od spoznaje da to nikada neće uzrokovati svađu jer ga doslovno nije briga.

5. Potpuno nije svjestan da je većina restorana u koje idemo zbog mog omiljenog IG. Ponekad se čini da izgledam kao potpuni stručnjak kada je riječ o odabiru restorana, bez da se moram previše truditi.

6. Mogu se pretvarati kao da sam sama smislila legendarni recept za zdjelu riže s lososom. Kao što bi Kourtney Kardashian rekla, ja sam, kao, samouki genij.

7. U mogućnosti smo izbjeći toliko svađa koje bi mogle proizaći samo iz društvenih mreža. Ne, ne ljutim se što me ne objavljuje na internetu jer, bok, ne objavljuje ništa na internetu.

8. Imam nekoga tko će me podsjetiti da mi se hrana hladi kada duboko zaglibim u food-blogger “moodu”. Moji prijatelji i ja smo toliko vremena znali potrošiti pokušavajući snimiti slatku sliku našeg obroka ili pića, a kad bi završili sa svime, jelo se već ohladilo i nje bilo ni upola ukusno.

9. Podiže mi samopouzdanje i vraća me u realnost. Društveni mediji mogu biti preotrovni. Tako je lako pronaći sebe kako skrolam feedom nekog influencera poželjevši da imam njihovu odjeću ili čak njihov život. Zahvalna sam što imam nekoga tko me može izvući iz toga i podsjetiti me da je Instagram highlight reel, a ne stvarni život.

10. On i ja ne vidimo djeliće jednog drugog dana na internetu, što naše večeri čini još posebnijima. Iako bismo tu i tamo mogli brzo nazvati ili poslati poruku, ništa nije bolje od toga da se vratim kući i zapravo opišem kakav je bio moj dan umjesto da on to prvi vidi na mreži.