FOTO by Amazon

Zabava

Opis proizvoda: šator kojeg i djevojke mogu složiti – samostalno!

admin 18. svibnja 2022.

Dobrodošli u svijet u kojem samo muškarci znaju postaviti šator

Jedna je žena nedavno postala najnezadovoljniji kupac ikada kada je na Amazonu “naletjela” na proizvod, konkretno šator na rasklapanje. Šator je izgledao dosta dobro, dovoljno prostran, a cijena savršena. Još je samo bilo potrebno pročitati zadnjih par rečenica opisa proizvoda, napraviti par klikova i proces kupovine bi bio završen no…

Foto: Amazon

Pri kraju opisa proizvoda, pod segmentom upute bila je informacija kako je ovaj šator toliko jednostavno složiti da bi ga čak i djevojka mogla sastaviti – samostalno! Ženu je to toliko razbjesnilo da je oglas za šator u samo par sati viralnim putem zaslužio epitet seksističkog.

Foto: Amazon

Gomila nezadovoljnih feministički nastrojenih žena nisu mogle doći k sebi kada su pročitale navedeni tekst i u trenu je oformljena grupa za napad na Amazonovu politiku seksizma.

“Što to znači, da dvije prijateljice ne mogu otići na kampiranje ako uz sebe nemaju muškarca koji će im složiti šator?”, “Ja znam žene koje su sposobnije od muškaraca i brže bi složile šator od njih.” i “Ne mogu vjerovati da su postavili oglas s ovakvim informacijama.” samo su neki od ženskih glasova koji su komentirali situaciju.

Foto: Amazon

Naravno da navedenog opisa više nema, da su ga promijenili i sada ipak živimo u pravednijem svijetu u kojem nije potrebno naglasiti da i žene znaju sastaviti šator.