FOTO by JYSK

Dom

Održivost – najljepši poklon za našu planetu!

admin 20. travnja 2021.

Povodom dana planeta Zemlje poklanjamo 20 održivih " LOVE PLANET – EVERYDAY ESSENTIALS" torbi od recikliranog pamuka

22. travnja već tradicionalno obilježavamo Dan planeta Zemlje i u idućih nekoliko dana jedna od aktualnijih tema bit će – “što možemo učiniti za naš planet?“. Ideja o obilježavanju ovog dana zaživjela je davne 1969. godine, a u pedeset godina postojanja postavljenja su neka pravila igre u kojoj održivost vodi glavnu riječ.

Na ovaj dan organiziraju se razne akcije čišćenja prirode i pošumljavanje nekih područja, ali bez cjelogodišnjih napora i truda rezultati su minimalni.

Priroda može bez ljudi, ali mi ne možemo bez nje

Dan planeta Zemlje samo je podsjetnik koji bi u nama trebao probuditi savjest i odgovorno ponašanje kroz čitavu godinu. Održivi razvoj predstavlja način života od kojeg dugoročno korist imaju i priroda i ljudi, ali najveći izazov predstavlja kako usaditi ovu doktrinu u glavu pojedinaca i ponašanje velikih korporacija.

Iako postoje slučajevi u kojima se održivost koristi kao alat za marketinške aktivnosti, velik broj brendova bez fige u džepu već godinama prakticira ovaj način poslovanja.

Minimiziranje količine otpada i recikliranje resursa učinkovit je način da svoj utjecaj na okoliš i klimu promijenite u pozitivnom smjeru.

Učiniti ambalažu održivijom, povećati uporabu recikliranih materijala te izbaciti plastike za jednokratnu upotrebu samo su neke od smjernica kojima iz JYSK-a pokazuju poštovanje i ljubav prema planeti.

I najduže putovanje kreće s prvim korakom…

Velika je stvar eliminirati 27 milijuna plastičnih vrećica godišnje! Traka za papir zamijenila je plastične vrećice, a ovaj korak smanjuje naš ugljični otisak, a za naše kupce osigurali smo pakiranje koje je lako reciklirati kod kuće.

U JYSK-u smo se obvezali da ćemo do kraja 2024. godine nabavljati 100 posto održiviji pamuk za sve tekstilne proizvode. Pod održivijim podrazumijevamo da pamuk mora biti organski, recikliran ili proizveden putem programa organizacije BetterCottonInitiative. Sav drveni vrtni namještaje već nosi FSC oznaku što znači da potječe iz održivih šuma kojima se ne narušava ravnoteža biljnog i životinjskog svijeta, a do kraja 2024. nosit će ju sav namještaj iz ukupne JYSKove ponude

Kolekcija po mjeri prirode

Zadaća svake JYSK kolekcije je povezivanje s prirodom, a zemljani tonovi i boje inspirirane prirodnim elementima daju upravo takav osjećaj.

Nadahnuta proljećem nova Nordic Mood kolekcija donosi optimizam i svjetlije dane

Nordic Mood kolekcija predstavlja sve navedeno, a kombinacija boja i materijala donosi prirodu u vaš dom.

Tople i svijetle boje unijet će u vaš dom svu raskoš proljeća, a prirodni, reciklirani materijali probudit će u vama onaj osjećaj da ste, barem u promilima, napravili nešto dobro za našu planetu.

Održiv i odgovoran shopping

Torba za kupovinu NILS jedan je od koraka u dugom putovanju ka održivosti u kojem i vi možete dati svoj doprinos. Torbe su izrađene od recikliranog pamuka koje će u svojem dugom vijeku trajanja zamijeniti veliku količinu jednokratnih plastičnih vrećica.

Ovaj vrlo funkcionalan i lako nosiv komad u antracit sivoj, vojno zelenoj te trendi terakota boji, jednostavno se može kombinirati i koristiti u mnoge svrhe a logo na torbi predstavlja  JYSKov novi održivi logo pod nazivom LOVE PLANET – EVERYDAY ESSENTIALS.

Kako bismo vas motivirali za što raniji početak ulaska u svijet održivosti poklanjamo vam 20 torbi NILS koje će vas još više povezati s prirodom.

Za više informacija prati nas na našoj Facebook stranici!