Film

Nova turska serija “Zlatni kavez” prikovala nas je za male ekrane!

Viktoria Mikulić 13. lipnja 2023.

Gledate li? Glavni glumci su pravi bomboni...

Odnedavno se na Novoj TV prikazuje nova turska serija “Zlatni kavez” koja je već zaludila gledatelje diljem Europe, pa tako i Hrvatice.

Serija “Zlatni kavez” priča je o dvije bogate obitelji koje će povezati jedna fantastična ljubavna priča. U njoj se isprepliću moderno i tradicionalno, urbano i ruralno, a radnja koja se odvija i u Istanbulu i na selu upotpunit će doživljaj autentične Turske, na raskrižju istočnih i zapadnih vrijednosti.

Glavnog glumca utjelovljuje Mert Ramazan Demir, poznatiji kao Ferit Korhan, koji dolazi iz bogate obitelji i poznat je po svojoj razvratnosti.

Njegov djed Halis-aga to želi promijeniti. Feritov stariji brat živi miran obiteljski život sa svojom suprugom i pokušavaju dobiti dijete, odnosno nasljednika, no nažalost ona primi vijest da mora na hitnu operaciju i da neće moći obitelji podariti nasljednika.

Sada Halis-aga sve nade polaže u problematičnog Ferita i po pitanju unuka. Ferit koji ima djevojku Pelin u dogovoru sa svojom majkom nevoljko pristane na dogovoreni brak.

Iako se Ferit isprva protivi dogovorenom braku, svjestan je da ne može proturječiti djedu te na koncu pristaje, no ne planira isuviše promijeniti svoj stil života. Međutim, kada upozna svoju novu suprugu Sejran, mnogo se toga promijeni. A ono najbolje tek dolazi…

S druge strane, glavna glumica je Afra Saracoglu, koja u seriji glumi Sejran Korhan, a koja je simpatična i puna života.

Često je s majkom i sestrama u dućanima kako bi isprobavala haljine, i pri tom bila viđena. Ideja je to njezine majke jer želi udati nju i sestru. Sejran se pak često izvlači od kupovine i tajno se nalazi sa svojim dečkom te uz to pokušava upisati fakultet kako bi sebi osigurala bolji život od ovog koji ima. No, život za nju ima drugačije planove.

Još jedna od glavnih glumica je Gulcin Santircioglu, poznatija kao Irfat Korhan, udovica obitelj Korhan. Izgubila je i supruga i dijete u prometnoj nesreći I to nikada nije preboljela. Njezin svekar, Halis-aga ju je pozicionirao kao vlastelinu u obiteljskoj vili. Upravo je ona ta koja kreće u potragu za nevjestom mladog Ferita ne bi li se obitelj Korhan ponovno vratila u moralnu ravnotežu. 

Mert Ramazan Demir, 25-godišnji turski glumac svojim je šarmom osvojio pripadnice nježnijeg spola diljem svijeta. Iako se u slobodno vrijeme bavi i brojnim sportovima – košarkom, nogometom, stolnim tenisom, plivanjem i boksom – gluma ipak ima središnju ulogu u njegovom životu. Sanja velike snove, a u glumačkoj su mu karijeri najveći uzori Daniel Day-Lewis i Leonardo DiCaprio.