FOTO by Sezane

Moda

Nova kolekcija francuskog brenda Sezane nosi naziv „Talijansko proljeće“

Viktoria Mikulić 22. veljače 2024.

Vezeni komadi koje nećete moći izbaciti iz glave…

“Francuska moda” – prvo što nam pada na pamet je crveni ruž, prugasta košulja i beretka. No nije sve baš toliko jednodimenzionalno. Francuska moda je puno više!

Ono što francuski stil čini tako posebnim je to što nam omogućuje da izgledamo elegantno ležerno i individualno na vrlo jednostavan način.

Kada kažemo da je nama susjedna država Francuska modna meka ne samo u Europi nego i u svijetu, sigurno vam ne govorimo ništa novo.

Važna tekstilna industrija razvila se u Velikoj Naciji već u 15. stoljeću, koja je potom procvjetala u 17. stoljeću zbog povećanja trgovine i izvoza. Primjerice, traperice su također pronašle put u svijet, jer zapravo dolaze iz Francuske! Današnji traper, koji svi toliko volimo, razvio se iz Serges de Nîmesa – čvrste pamučne tkanine.

Top 3 stilskih pravila za francuski šik izgled!

1. Moderne Francuskinje cijene odjeću koja dobro pristaje njihovom tipu tijela. Čak i ako komad odjeće ne stoji kako treba, odnesu je kod krojača. Za ljubitelje mode važno je samo jedno: osjećati se ugodno u odjeći koja vam daje onu dodatnu dozu samopouzdanja.

2. Francuskinje vole jednostavne, ali posebne stvari, i imaju veoma istančan ukus. Jednostavna, visokokvalitetna osnova kombinirana je s individualno odabranim privlačnim izgledom kako bi se stvorio francuski izgled.

Od neobičnog modnog dodatka, posebnog uzorka, do para gležnjača ili elegantnih kratkih hlača, opće pravilo je: manje je više!

3. Ključni element francuskog izgleda je suptilna ženstvenost. Nemojte pogrešno shvatiti, ne mislimo na ženstvene krojeve i kombinacije! Ali visokokvalitetne, bezvremenske osnove koje možete učiniti bez šminke, a da i dalje izgledate elegantno.

Ove nedjelje, točnije 25.02. izlazi nova proljetna kolekcija s potpisom francuskog brenda Sezane. Na svom Instagram profilu objavili su niz fotografija koje s kreacijama oduzimaju dah.

Uz Instagram objavu najave kolekcije napisali su: “Prvo poglavlje Talijanskog proljeća, srest ćemo se u Milanu. Printovi, vez i znanje iz Italije, vidimo se ove nedjelje 25. veljače na najkreativnijoj kolekciji koja će biti dostupna na sezane.com i putem aplikacije.”

Ovo je tek maleni sneak peak kolekcije, a za sve koji željno iščekuju novitete, nedjelja je rezervirana za shopping.