FOTO by thequietgrove.com
NO BAKE pitu s malinama probajte još danas!
Uživajte u omiljenom voću u novom ruhu...
Vama se jede nešto slatko, a vani je sivo, kišno i prohladno. Najeli ste se čokoladica, keksa i ostalih slastica kada ste bili na godišnjem jer vam je tada bilo dosta dijeta.
Sada biste nešto slatko, ali voćno. Znate da ljeto traje još kratko i rado biste iskoristili prekrasno voće koje vam se nudi.
U tom slučaju, imamo nešto za vas – ne morate paliti pećnicu, već samo kupite puno malina za ovo no bake čudo!
Ovim jednostavnim no bake desertom zadivit ćete članove obitelji, ali i prijateljice koje pozovete na kavu.
Sastojci
Kora
- 1 1/2 šalice izmrvljenog keksa po izboru
- 1/2 šalice šećera
- 1/4 žličice cimeta
- 1/3 šalice otopljenog maslaca
Punjenje od malina
- 1 šalica šećera
- 2 žlice kukuruznog škroba
- 2 šalice malina
- 1 žlica maslaca
- 1 pakiranje želatine od maline
- 1 žlica soka od limuna
Priprema
Za koru, otopite maslac i pomiješajte sa suhim sastojcima. Utisnite u kalup za pitu. Stavite u frižider na nekoliko sati da se stvrdne.
Za punjenje, u loncu pomiješajte šećer i kukuruzni škrob. Zgnječite 1 šalicu malina i dodajte vode da napravite dvije šalice. Ulijte smjesu vode/maline u lonac sa šećerom i kukuruznim škrobom. Kuhajte (uz često miješanje) do vrenja.
Kuhajte dvije minute. Maknite lonac s vatre. Brzo dodajte maslac, želatinu i limunov sok. Miješajte dok se maslac i želatina ne otope.
Ohladite smjesu u hladnjaku dok se djelomično ne stegne. Žlicom dodajte oko 1/3 smjese želatine u koru. Koru napunite preostalim cijelim malinama. Žlicom prelijte preostalu želatinu pazeći da sve budu dobro premazane.
Nadamo se da ćete uživati u ovoj kasnoljetnoj no bake krasotici!