FOTO by sugarandsoul.co

Dom

No Bake Bailey’s Cheesecake kuglice – na dijetu NE idemo!

Daria Lovrić 01. kolovoza 2022.

Za sočne kuglice vam ne treba pećnica, samo malo volje i 5 sastojaka...

Iako je ljeto i temperature prelaze 30 stupnjeva na termometru to ne znači da ne želimo gricnuti nešto slatko i sočno. Sve češće se družimo, ograniziramo vikend okupljanja i uživamo u ljetu i godišnjem odmoru. Upravo zato nam je potreban recept za slatice koje ćemo pripremiti u tren oka bez paljenja pećnice i dodatnog zagrijavanja životnog prostora.

Brzo, jednostavno, slatko i ukusno – s dodatkom alkohola, bili su naši jedini uvjeti dok smo pretraživali web u potrazi za najfinijim receptima. Jednostavno, zar ne? Upravo smo jedan takav pronašli na stranici sugarandsoul.co.

Foto: sugarandsoul

NO BAKE Cheesecake kuglice s dodatkom Bailey’sa naš su glavni adut ovog ljeta

Gotove u samo nekoliko minuta, tope se u ustima i rapsodijom okusa oduševit će svakog tko ih proba.

Sastojci:

285g mljevenog keksa po izboru
225g sirnog namaza
1 šalica šećera u prahu
½ šalice Bailey’sa
560g čokolade po želji

Priprema:

Kekse ubacite u blender i miksajte dok ne dobijete mrvice. U njega dodajte sirni namaz, šećer u prahu i Bailey’s. Poklopite i nastavite miksati dok ne dobijete glatku, kremastu smjesu.

Foto: sugarandsoul

Smjesu prebacite u zdjelu i stavite na hlađenje minimalno sat vremena. Nakon što ste ohladili smjesu, kuglice srednje velične vadite na papir za pečenje žlicom za sladoled. Ako nemate potrebnu žlicu, možete se poslužiti i običnom.

Kuglice vratite, ovog puta u zamrzivač – na 20 minuta. Kuglice izvadite te rukama oblikujte u kuglice, dok je smjesa jako hladna. Nakon što ste postigli željeni oblik opet ih vratite u zamrzivač na desetak minuta da se još jače stisnu.

Dok su kuglice na hlađenju, čokoladu otopite na pari ili u mikrovalnoj kako bi dobili lijepu svilenkastu teksturu u koju možete umakati vaše loptice.

Nakon što ste svaku kuglicu umočili u čokoladu, vratite ih na papir za pečenje, pospite mrvicama po želji i vratite u zamrzivač da se čokolada stisne.

Foto: sugarandsoul

TIPS and TRICKS – od dugog stajanja na sobnoj temperaturi kuglice mogu omekaniti, dođe li do toga samo ih vratite u hladnjak na neko vrijeme i vratit će se u svoje prvobitno stanje. Ako je teksutra premekana za vaš ukus, slobodno dodajte malo više keksa pri samoj izradi deserta.

Nadamo se da ćete uživati u savršenom spoju omiljenog cheesecake-a i ukusnog Bailey’sa.