FOTO by Disney / Next

Dekor

Neodoljive ukrasne čizmice najslađa su blagdanska dekoracija!

Daria Lovrić 27. studenoga 2023.

Pripremate li i vi vaše čizmice za Svetog Nikolu?

Sveti Nikola je za manje od 10 dana, a mi smo svojim voljenima već pripremili slatke paketiće koji će im izmamiti osmijehe na lica. Iz godine u godinu, oni najmlađi očekuju blagdan Sv. Nikole i večer prije lašte svoje čizmice kako bi izgledale savršeno.

Etsy ukrasna čizmica
Etsy – $6.17

U nadi da su cijele godine bili uzorni i slušali svoje roditelje iščekuju poklončiće i nadaju se da im Krampus neće ostaviti šibu koja će ih ostatak godine podsjećati da ipak treba dati više od sebe i pripaziti na svoje ponašanje.

Etsy – $23.73

Zašto čistimo i ostavljamo čizmice za Svetog Nikolu?

Legenda o Svetom Nikoli kaže da je pomogao siromašnom čovjeku i osigurao mu miraz kćerima za udaju. Nesretni otac odlučio je trgovati ljepotom i mladošću svojih kćeri da tako zaradi. One su se pomolile Bogu da ih izbavi od toga zla i spasi njihovu čast i poštenje.

Next božićna čizmica
Next – £15

Prišuljavši se noću potajno do kuće, napunio je vrećicu sa zlatnicima i ubacio je kroz prozor. Sretni otac razglasio je po cijelom mjestu radosnu vijest i tako je nastao običaj ostavljanja darova u čizme ili čarape.

Next – £19
Next – £18

Osim pravih čizmica na prozorima, imamo običaj na kamin ili druga mjesta u kući vješati ukrasne božićne čizmice. U njih nerijetko stavljamo poklončiće, ali nam služe i kao dekoracija tijekom prosinca.

Next – £18
Next – £16

Kako bi vam olakšali potragu, izdvojili smo 10 simpatičnih modela, a naš su favorit šarmantni Mickey Mouse primjerci s vezenim detaljima, satenskom podstavom i krznenim rubovima.

Disney shop – 16.80€
Disney shop – 16.80€

Ususret festive sezoni, čim prije nabavite ukrasne čizmice i ukrasite svoj dom!