Putovanja

Nebo i more spojeni u jedno…Posjetili smo magičan otočić Obonjan i doživjeli potpuni zen!

Viktoria Mikulić 05. srpnja 2023.

Odmaknuti od ostatka svijeta, na ovom nestvarno ljupkom mjestu uistinu smo zaboravili na sve probleme…

“Nije dovoljno samo živjeti!” – reče leptir, “Potrebno je imati malo sunca, malo slobode i malo cvijeća!”, a mi bismo na ovu kultnu izreku Hansa Christiana Andersena dodali još jedno – i malo mora…

Upravo taj osjećaj doživjeli smo na otoku Obonjanu… Čim smo kročili na ovu jedinstvenu otočnu destinaciju, osjetili smo neku posebnu energiju, neobjašnjiv mir.

Znamo da ste često bombardirani s naslovima članaka koji u sebi sadrže neke od „preuveličanih“ epiteta poput netaknuta priroda, kristalno čisto more, tirkizni raj, oaza mira, no zaista ne pretjerujemo kada vam kažemo da smo ovdje pronašli sve navedeno, i da bismo svakome tko želi pobjeći od užurbanosti svakodnevice i gradske vreve, preporučili dolazak u Obonjan Island Resort koji će vas napuniti nekom neobjašnjivom vibrom koje se nećete htjeti odreći.

Ovdje ne samo da nema automobila, već nema ni bicikala jer vam je dovoljno svega 45 minuta da propješačite cijeli resort koji se otprilike prostire na 3,5 kilometara.

Uljuljani u beskrajno umirujuću glazbu cvrkuta ptica, kao da smo popili eliksir ljepote i eliksir vitalnosti. Već dugo se nismo ustali toliko svježi, odmorni, i s radošću uputili na jogu s kojom smo započeli dan.

Nakon doručka na bazi švedskog stola koji nudi sve što možete poželjeti, uslijedio je boravak na plaži, ljenčarenje i pogled u beskraj, a nakon toga, obilazak otoka i šećer na kraju, najromantičnija večera koju smo ikada doživjeli, na mjestu gdje se nebo i more savršeno stapaju.

Od mesnih do ribljih specijaliteta i nekih egzotičnih okusa, gastro ponuda osvojila nas je na prvu i sigurni smo da će zadovoljiti i ona najistančanija nepca.

Nemojte nam zamjeriti što smo toliko impresionirani, no kada san postane stvarnost i u trbuhu vam kolaju leptirići kao da ste na prvom spoju, svatko bi poželio taj osjećaj…

U nastavku donosimo malo više o Obonjan Island Resortu s kojim vas želimo pobliže upoznati i približiti vam ovu lokaciju koja je otvorena za javnost od 2020. godine i od tada kontinuirano ulažu u razvoj ovog projekta za kojeg ne sumnjamo da će zaživjeti, posebice zbog njihovog nježnog odnosa prema prirodi i pristupa održivosti, ali i stručnog i ljubaznog osoblja koje će vas razmaziti u potpunosti.

Riječ je o smještaju u stilu mediteranskog glampinga. Ovdje možete pronaći nekoliko vrsta smještaja neovisno o tome jeste li pustolovac, volite komociju ili vam je najvažniji pogled prema Jadranskom tirkizu… Mi smo bili smješteni u tzv. Island Homes, mobilnim kućicama, a tu su još i Glamping Lodges (luksuzni šatori) i O-Tents (nešto manje luksuzni šatori), koji kao i sva druga ponuda na otoku nudi dobar omjer kvalitete i cijene. Posebno su nas očarale Kolibe Glamping Sunset s pogledom na more koje su skrivene u šumi, a najbliže moru. S ove terase čini se kao da imate privatnu plažu rezerviranu samo za vas.

Ukupno je na otoku 274 klimatizirana smještaja za 2-4 osobe, a ukupni kapacitet je 852 gosta, kojima je na raspolaganju i besplatni wi-fi, te vanjski bazen s morskom vodom, dva restorana, bar, pizzerija, mogućnosti za kućne ljubimce, medicinsko osoblje i drugi benefiti.

Neki od najjačih svjetskih brendova, poput Deutsche Telekoma, AboutYou, Nanobita, Dell Technology i drugih već su koristili tu ponudu zakupom otoka za svoje partnere i zaposlenike.

U tom otočnom raju, oni se uz raznovrsne programe mogu bolje upoznati odmaknuti od klasične poslovne komunikacije, ali i potaknuti jedni druge na produktivnost kao i osnažiti svijest o važnosti poštivanja jedni drugih i održivih načela i u poslovanju i u životu.

S takvom B2B ponudom Obonjan Rivijera, tvrtka koja upravlja Obonjan Island Resortom, profilira se i kao specijalist za takvu vrstu turističke ponude, nudeći dvije mogućnosti za organizaciju.

Moguće je zakupiti cijeli otok ili integrirati određenu grupu s individualnim gostima. U slučaju zakupa, klijenti imaju potpuni pristup svim lokacijama, restoranima, barovima i dogovorenim smještajnim jedinicama. Mogu dovesti i vlastitu produkciju ako im treba, a na otoku je sedam lokacija za razna događanja – Amfiteatar, The Kitchen, South Deck, West Port, Drift Beach Bar i drugi.

Bez obzira maštate li o privatnosti na obiteljskom odmoru ili medenom mjesecu udvoje, voljeli biste organizirati vjenčanje koje ćete zauvijek pamtiti, a možda i poslovni team building i tako nagraditi svoje zaposlenike, ili jednostavno s društvom doživjeti nezaboravni avanturistički odmor uz vrhunsku hranu i smještaj, Obonjan Island Resort jedini je pravi odgovor. Od 10.07. kreću sa svim programima i animacijama, od fitnessa i masaže, movie nighta u njihovom šarmantnom paviljonu, do sunset ture s brodom, kajakinga ili vožnje supom.

Ako  vi želite odmor za pamćenje, ne propustite još više informacija upiti putem njihove web stranice: https://obonjan.hr! Također, ako rezervirate smještaj preko njih, u ponudu je uključen i transfer brodom Šibenik-Obonjan u oba smjera. Također, za još više inspiracije i prekrasnih fotki, zapratite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.

P.S. Za sve koji su preopterećeni poslom i kojima je u mobitel konstantno u ruci, jedan savjet prije nego što odete tamo. Prvi dan slobodno sve poslikajte kako biste imali vječne uspomene kojima se uvijek možete rado vraćati, no nakon toga, mobitele zapečatite na neko skriveno mjesto i uživajte, jer jedino ćete na taj način upiti svu energiju otoka.