FOTO by Instagram @slukii / @putopis / @touristsofcroatia / @travelbookcroatia

Zabava

Najšarmantniji proljetni spektar boja krasi zagrebačku Šulekovu ulicu!

Una Lora Banjac 05. travnja 2024.

Ako ste u blizini, ne propustite prošetati proljetnom idilom...

Proljeće se već zahuktalo, a veseli travanj nas mazi svojim toplim zrakama sunca, dugoočekivanim zelenilom, opojnim mirisima i procvalim cvijećem.

Centar našeg divnog Zagreba je doista poseban jer ga osim prekrasne arhitekture, zelenih travnjaka i cvjetnjaka, krasi neodoljivo proljetno procvalo drveće!

Tomislavov trg se, kao i svake godine, pretvara u pravu malu proljetnu idilu procvalih magnolija kao stvorenu za uživanje u opojnim mirisima proljeća i u prvim zrakama sunca!

Prekrasni i raskošni Tomislavac svoje prolaznike oduševljava ružičastim bojama i raskošnim cvjetovima, a postaje i prava foto kulisa za instagramski sadržaj mnogih ljubitelja cvijeća.

Osim divnog Tomislavca, svakog nas proljeća očara i Šulekova ulica kod zagrebačkog Kvatrića. Ovu ulicu tada obasipa more ružičastih latica trešnjinog cvijeta – prizor izgleda zaista idilično, a vožnja kroz Šulekovu postaje prava romantična priča.

Cvijet trešnje, poznat i kao japanski trešnjin cvijet, često se smatra simbolom proljeća. U nekim kulturama, trešnjin cvijet simbolizira ljubav, nježnost i ženstvenost.

U japanskoj kulturi trešnjin cvijet zove se sakura, a simbol je ljepote i savršenstva, ali i prolaznosti je cvate samo dva tjedna. Ljepota trešnjinog cvijeta je nadaleko poznata. Boja trešnjinog cvijeta varira od bijele, preko svijetloružičaste pa sve do tamnoružičaste, ovisno kojoj vrsti trešnjinog drveta pripada.

Ako imate priliku, savjetujemo da iskoristite ljepotu proljeća, prošetate Šulekovom i prepustite se čaroliji ružičastih latica!