FOTO by Instagram @bellevuelosinj / @take.you.to / @losinjprovidenca

Putovanja

Najljepši zalasci sunca su na magičnom vidikovcu u Lijepoj našoj!

Daria Lovrić 04. srpnja 2023.

Pronašli smo must-visit lokaciju za romantičnu večeru u dvoje!

Mali i Veli Lošinj jedna su od su najljepših otočkih mjesta sjevernog Jadrana. Mali Lošinj je popularno turističko odredište smješteno na istoimenom otoku Lošinju, u Kvarnerskom zaljevu. Ovaj prekrasan otok nudi spektakularne prirodne ljepote i mnogo različitih vidikovaca s kojih možete uživati u panoramskom pogledu na okolicu.

Jedan od poznatih vidikovaca u blizini Malog Lošinja je Providenca. Providenca je šumovit vrh koji se nalazi iznad uvale Čikat. S vidikovca Providenca pruža se prekrasan pogled na zaljev i okolne otoke. Ovaj vidikovac idealno je mjesto za promatranje zalaska sunca ili jednostavno za opuštanje i uživanje u prirodi.

Tematski vidikovac Providenca objedinjuje 300 metara dugu poučnu stazu Apsyrtides i vidikovac bar s lokalnim delicijama. Prema grčkom nazivu za cresko lošinjsko otočje Apsyrtides, ova poučna staza svakom posjetitelju ostavlja dublji dojam o otocima koji se vide sa samog vidikovca.

Naime, na vidikovcu se nalazi 28 interpretacijskih ploča s fotografijama i tekstom koje prikazuju svaki otok onakvim kakav uistinu jest, jedinstven i neponovljiv. Nadalje, ovdje vas očekuje 18 ručno izrađenih stolova s klupama koje nose nazive poznatih lošinjskih brodova koji su u 19 st. izgrađeni u poznatim lošinjskim brodogradilištima.

Ako ste željni romantične atmosfere u dvoje dok ste na godišnjem odmoru Providencu obavezno dodajte na svoj popis must-visit lokacija. Providenca nudi jedinstven ugođaj, predivan pogled i nezaboravno iskustvo uživanja u lokalnim namirnicama i kapljici vina.

Radno vrijeme je svaki dan od 17 do 21 sat, međutim najbolje vrijeme za posjet je u suton, kada možete uživati u zalasku sunca. Odlučite li se na posjet ovom magičnom vidikovcu, obavezno najavite svoj dolazak i rezervirajte mjesto jer je potražnja velika.