FOTO by Instagram @travelhappy.club / @r_o_b_y_y

Putovanja

Mnogo je razloga radi kojih ovog ljeta morate posjetiti ušće rijeke Neretve, a mi vam donosimo neke od njih!

Daria Lovrić 05. srpnja 2023.

Dolina Neretve posjetiteljima pruža predivne pejzaže, bogatu kulturu i jedinstvenu prirodu…

Putovanje u dolinu Neretve može biti izuzetno uzbudljivo i zanimljivo iskustvo. Dolina Neretve proteže se kroz Hrvatsku i Bosnu i Hercegovinu i pruža predivne pejzaže, bogatu kulturu i jedinstvenu prirodu. Želite li ovog ljeta jedan dan provesti nešto drugačije i napraviti pauzu od višesatnog sunčanja i odmaranja na plaži, obavezno se zaputite na kratki izlet.

Naime, ušće rijeke Neretve predstavlja značajnu turističku destinaciju u Hrvatskoj koja će vas oduševiti. Ovo područje obiluje prirodnim ljepotama i nudi raznovrsne aktivnosti za posjetitelje.

Ušće Neretve je poznato po svojim povoljnim vjetrima i plitkim vodama, što ga čini idealnim mjestom za kiteboarding i windsurfing. Na ušću rijeke postoji nekoliko lokacija na kojima možete unajmiti opremu i okušati se u vodenim sportovima.

Želite li samo uživati u predivnoj prirodi i očaravajućem pogledu savjetujemo vam plovidbu rijekom Neretvom. Vožnja brodom ili jedrenjakom niz rijeku Neretvu pruža predivne pejzaže i priliku da istražite obližnje otoke, poput otoka Korčule.

Delta rijeke Neretve jedinstvena je močvara koja pruža stanište raznim vrstama ptica i biljaka. Organizirajte vožnju čamcem kroz močvaru ili se pridružite organiziranim izletima kako biste promatrali ptice.

Ako spadate u skupinu velikih obožavatelja prirode i životinjskog svijeta, zaputite se u ornitološki rezervat Hutovo Blato. Smješten na jugu Bosne i Hercegovine, blizu granice s Hrvatskom, ornitološki rezervat Hutovo Blato je dom za preko 240 vrsta ptica. Ovdje možete promatrati ptice, šetati pješačkim stazama i uživati u prekrasnoj prirodi.

Ono što nas najviše mami da istog trena krenemo sa spremanjem kofera je gastronomija ovog kraja. Ušće Neretve poznato je po svježoj ribi, školjkama i plodovima mora. Ovdje možete posjetiti lokalne restorane i isprobati specijalitete kao što su brudet, riblji gulaš ili pršut iz Neretve. Također, možete posjetiti obližnja vinogorja i kušati lokalna vina.