FOTO by PR

Ljepota

Maleni trikovi kako do kraja godine dovesti svoje obrve do savršenstva!

PR 23. prosinca 2022.

Obrve su jedno od najistaknutijih obilježja na našem licu...

Prije 11 godina Manuela Picard započela je kultnu priču o oblikovanju obrva koncem – threading tehnikom u Hrvatskoj. Nakon uspješne karijere Brow artista u Londonu, odlučila je na hrvatskoj beauty sceni dovesti nešto sasvim novo i drugačiji koncept salona i usluge.

Danas sa dva Brow Bara i Beauty Atelierom postavlja standarde high end beautya na našim prostorima.

Iako veliku popularnost danas preuzima ”iscrtavanje” obrva, tj trajna šminka popularno zvana microblading i puder obrve, osobno nisam prevelik pobornik tog tretmana i vjerujem da bi ga trebali raditi samo oni koji su 100% sigurni da to žele.

Zaista mislim da je najbolje da ukoliko vaše obrve nisu savršene, najprije ih probate nekoliko mjeseci njegovati našim izvrsnim serumom za obrve i trepavice koji potiče rast, ali i njeguje dlačicu i daje joj čvrstoću pa sprečava prebrzo ispadanje dlačica.

Naš serum prepun je aktivnih sastojaka koji će već kroz 2-3 tjedna svakodnevne upotrebe dati prve vidljive rezultate, a preporuča ga se koristiti minimalno 3 mjeseca.

Lash & Brow serum sadrži: BIOTIN koji pruža hidrataciju, povećava gustoću i jačinu dlačice, PEPTIDE koji pomažu smanjenju gubitka dlačica i pomažu da trepavice i obrve izgledaju duže, punije i jače. ZELENI ČAJ koji pomaže rast, hidratizira i njeguje obrve i trepavice. RICINUSOVO ULJE pomaže zaštiti folikula od oštećenja, što može održati trepavice i obrve zdravima i potaknuti rast.

ADENOZIN koji pomaže rastu trepavica i obrva. MELATONIN koji djeluje na dva načina – kao Zaštita folikule dlake i poticanje rasta stanica dlake – gubitak dlačica na obrvama i trepavicama pogoršava svakodnevni i oksidativni stres (izloženost zagađenju, UV zračenju, pušenju itd.).

Melatonin je snažan antioksidans, a kao i drugi antioksidansi, ima sposobnost borbe protiv oksidativnog stresa. Folikuli dlake imaju receptore za melatonin, što sugerira da ovaj hormon igra ulogu u ciklusu rasta dlake.

Umjesto trajnog iscrtavanja isprobajte naš izvrstan tretman Threadinga obrva i bojanja obrva gdje izvrstan rezultat traje oko 3 tjedna, a ukoliko još uvijek imate praznine u obrvama predlažemo da ih ispunite našim best sellerima – Precision Brow Pencil – super preciznom olovkom. Ova olovka traje i do 10 sati i daje izuzetno prirodan izgled i punoću. Precision Brow Maskara za obrve je vrlo precizna maskara koja dlačicama daje boju i fiksira ih, a sadrži i ricinusovo ulje pa njeguje dlačice.

Što je Threading obrva?

Threading je drevna metoda za uklanjanje dlačica koji je nastao u dijelovima Indije, Srednjeg i Dalekog istoka, te je trenutno jedan od najpopularnijih i najtraženijih tretmana u svijetu.

Threadingom se dobiva puno precizniji oblik nego čupkanjem pincetom ili voskom jer je moguće odstraniti samo jednu dlačicu ili cijeli red dlačica odjednom, te se tako dobiva vrlo precizan tkzv. ”arch” efekt koji optički podiže cijeli kapak, otvara oko i čak daje efekt liftinga.

Threading se u praksi najčešće koristi kod oblikovanja obrva. Za razliku od čupanja pincetom, threading metoda dlačice uklanja jednom čistom linijom i čupka ih sve odjednom, te je tako puno brže i lakše oblikovati obrve.

Threadingom se osim oblikovanja obrva uklanjaju i dlačice na nadusnicama, bradi, pa i cijelom licu.

Mogu se tretirati dlačice duljine već od 1mm. Prilikom threadinga koristi se poseban konac od 100% pamuka i svile i ima antibakterijski film. Pamučna nit je upletena i valjana duž površine kože i u isto vrijeme plete dlake na konac, koji ih podiže i čupka iz korijena.

To je preciznije od bilo koje vrste depilacije i omogućuje bolje i čistije linije, a nema osjećaja ljepljivosti od voska i krema. Pogodno je i za žene i za muškarce koji preferiraju režim prirodne ljepote, jer se ne koriste nikakvi proizvodi tijekom tretmana već se koža dezinficira prije i poslije i nanosi umirujuća krema.

Za razliku od depilacije, rožnati sloj kože nije taknut ni traumatiziran u procesu threadinga i koža je nakon tretmana puno glađa i nježnija. Threading se zato preporuča i odličan je izbor za one koji koriste retinol, Roaccutane, antibiotike ili slične lijekove koji stanjuju kožu i povećavaju njen senzibilitet.

Obrve su lijepe samo onda kada naglašavaju vaše oči. Ukoliko su prenaglašene ili pretamne može doći do kontra efekta – umjesto da ”otvori” vaše oči, tamna i ”teška” obrva može postarati i uozbiljiti lice. Zato je bitno obrve naglasiti što prirodnije i njegovati ih na dnevnoj bazi.