Ljepota

Male tajne za blistave zube! U samo tjedan dana do osmijeha filmske dive!

Viktoria Mikulić 22. srpnja 2020.

Na koji način vi četkate zube, koliko im vremena i pozornosti posvetite, kakvu četkicu koristite?

Prije ispijanja kave, konzumiranja doručka i ostalih jutarnjih navika, zasigurno bi se mnogi od nas složili da je pranje zubi ipak najvažnija beauty rutina nakon ustajanja.

Tko god se pridržava ovih pravila, zaslužuje pohvalu, no to nije ni približno dovoljno za postizanje sjajnijih i bjeljih zubi.

Prije nego što uopće započnemo s pranjem zubi, potrebno je samome sebi postaviti nekoliko ključnih pitanja koja će nam olakšati cjelokupan proces te omogućiti što rjeđi i bezbolniji posjet stomatologu.

Pranje zubi ne predstavlja samo primarnu obvezu koju moramo odraditi, već bi isto trebalo prerasti u omiljenu naviku koja rezultira zadovoljstvom. Kako to postići?

Pravilna četkica je pola zdravlja

Najučinkovitija četkica za zube je ona koja se koristi, i to najmanje 2 puta dnevno po dvije minute kako to i preporučuju stručnjaci. Od zubne četkice očekujemo da je pranje zubi jednostavno te da bude učinkovita u odstranjivanju površinskih naslaga, a istovremeno nježna prema desnima.

No čak i ako pronađete pravu četkicu, postoji mogućnost da istu pogrešno koristite, a jedno od glavnih pitanja koje nas pritom muči je kako ćemo znati koliko snažno četkamo i jesu li naši pokreti prejaki?

Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 model četkice pokreće napredna sonična tehnologija koja tekućinu u ustima pretvara u mikromjehuriće. Ti mikromjehurići čiste zube i interdentalni prostor učinkovito i gotovo beskontaktno te je posebno nježna i za najosjetljivije zubi i desni.

Četkica ima ugrađeni i senzor koji upozorava ako se četkica prejako pritišće o desni. Uz nju je osjećaj četkanja u potpunosti siguran, učinkovit i nježan te se preporučuje i za osobe se osjetljivim zubima, ortodontskim aparatićima, implantatima i protetskim nadomjescima.

Uz ovaj multifunkcionalan alat ne morate brinuti da ćete skinuti dragocjenu zubnu caklinu.

Bez obzira želite li se usredotočiti na to da uklonite naslage ili ispolirate zube, Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 četkica istovremeno obavlja nekoliko zadataka. Njezin način rada Clean (čišćenje) pruža superiorno čišćenje, dok je program Whitening (izbjeljivanje) idealan za uklanjanje površinskih mrlja.

Minimalno dva puta dnevno, posvetite dvije minute četkanju zubi

Pritom mislimo da te dvije minute vaši zubi zaista budu u centru pažnje, a ne da su vaše misli usmjerene ka svim poslovnim obvezama koje vas taj dan očekuju, izazovima koje morate svladati, namirnicama koje biste trebali kupiti i slično.

Zapamtite, pranje zubi je vaše vrijeme, trenutak mira i privilegija koje se ne biste željeli odreći – stoga je i iskoristite!

Ako vam već nakon pola minute dođe da ih prestanete četkati, naš maleni trik je podijeliti pranje zubi na četiri dijela i pritom svakome posvetiti 30 sekundi četkanja. Kako biste si dodatno olakšali, u pozadini raspalite omiljenu pjesmu.

Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 četkica s QuadPacer tehnologijom daje vam do znanja da ste potrošili odgovarajuće vrijeme čišćenja svakog dijela usta, dok vam Smartimer daje do znanja kada isteknu dvije preporučene minute četkanja.

Jednostavno, potpuno i učinkovito četkanje uz Philips Sonicare četkicu

Svatko od nas ima vlastitu tehniku četkanja zubi koju smo odavno primijenili i ponekad nije lako iste se odreći, no ako nismo u potpunosti zadovoljni rezultatom i želimo svjedočiti promjeni, onda bismo trebali usvojiti neke nove navike.

Vjerojatno kao i svatko od nas, najčešće krenete s istog mjesta prilikom pranja zubi pa kako vam isto ne bi dosadilo, započnite ih prati s drugog mjesta. Na taj način ćete više obraćati pažnju i postati svjesniji pokreta četkicom.

Uz Philips Sonicare četkicu, dovoljno je prisloniti glavu četkice uz desni i potom ona sama obavlja sav potreban posao.

Četkica koja vas sama podsjeća kada je vrijeme za zamjenu glave četkice

Sve Philips Sonicare četkice za zube pa tako i ovaj model Protective Clean 4500 peru zube jednako učinkovito. Briga o zubima time postaje jednostavna, a sama spoznaja da ste učinili najbolje za zdravlje svojih zubi je razlog da u dan krenete s osmijehom.

Sve glave četkice s vremenom će se istrošiti. No Philips tehnologija BrushSync prati koliko dugo upotrebljavate glavu četkice i koliko snažno četkate. Kad dođe vrijeme za zamjenu, o tome vas obavještava svjetlo na dršci i kratki zvučni signal. Na taj način možete biti sigurni da glava četkice obavlja dobar posao.

SAVJET STRUČNJAKA

Znanstvena istraživanja pokazala su da je Philips Sonicare četkica učinkovitija u odstranjivanju plaka od običnih ručnih četkica i mi mnogim našim pacijentima, koji standardnom ručnom četkicom nisu u mogućnosti odgovarajuće održavati oralnu higijenu, preporučujemo električnu.

Povratne informacije koje nam pacijenti govore su njihovo iznenađenje kako imaju nevjerojatan osjećaj čistoće u ustima, nakon uporabe takve četkice, poručuje izv.prof.dr.sci Darko Božić, predsjednik Hrvatskog parodontološkog društva.

TIPS&TRICKS

Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 četkica dokazano izbjeljuje zube u samo tjedan dana, a zamislite koliko je tek učinkovita kada je koristite duži period. Dokaz tome je i naša poznata influencerica Paula Sikirić koja se našalila da je oduvijek željela blještave zube poput Johnny Brava, a s njome je to i postigla.

U nastavku donosimo njezine male tajne za bijele zube i blistavi osmijeh:

  • Preplanuli ten podiže kontrast
  • Ruževi s tamnim podtonom su plus, dok su oni s toplim podtonom minus
  • Poliranje uz Philips ProtectiveClean 4500 četkicu
  • Tamnija kosa – bjelji zubi

Ovdje možete pogledati cjelokupan intervju s voditeljicom i influencericom Paulom Sikirić:

Onako kako se ponašamo prema vlastitim zubima, oni će nam istom mjerom vratiti. Ako ih tretirate s ljubavlju i pažnjom, očekujte besprijekoran rezultat.

Kako bismo vam pomogli u tome i potaknuli vas da svoje zube držite kao kap vode na dlanu, želimo podijeliti s vama vijest da je Philips Sonicare ProtectiveClean 4500 multitasking četkica do 31.7. na posebnoj akciji u Elipsu. Jer kada su u pitanju zubi, ne pristajemo na kompromise…