FOTO by samobor.hr

Zabava

Maja Šuput, Dalmatino, Dražen Zečić i mnogi drugi izvođači očekuju vas na 197. Samoborskom fašniku!

Daria Lovrić 06. veljače 2023.

Jedna od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj započinje ovog vikenda! Koga vodi sa sobom?

U petak, 10. veljače, pod sloganom “Hokus pokus EUrekus“ počinje 197. Samoborski fašnik, jedna od najstarijih pokladnih svečanosti u Hrvatskoj i jedna od najvećih turističkih manifestacija u kontinentalnom dijelu Hrvatske.

I ove nas godine očekuje bogat i raznolik program koji nudi nezaboravnu zabavu pod maskama.

Ključeve grada od gradonačelnice fašnički vlastodršci preuzet će i Slobodnu fašničku republiku proglasiti u 19 sati na glavnoj pozornici na Trgu kralja Tomislava koji postaje Trg fašničkih velikana.

Samoborski fašnik – događaj koji ne želite propustiti

Maske će vladati sve do 21. veljače pa se pozivaju čarobnjaci, vilenjaci, mađioničari, iluzionisti, alkemičari, vračevi, kvazi znanstvenici, fejk istraživači i razni drugi pronalazači, da osmisle čarobnu formulu za trajno rješenje svakodnevnih briga i problema.

Nakon proglašenja Slobodne Fašničke Republike publici će se predstaviti samoborski srednjoškolci iz Ekonomske, trgovačke i ugostiteljske škole i Gimnazije Antuna Gustava Matoša, a potom slijedi koncert Maje Šuput.

Prvog fašničkog vikenda u subotu, 11. veljače nastupa Queen Real Tribute band, a u nedjelju, 12. veljače Dalmatino.

Drugi fašnički vikend započet će 17. veljače koncertom Opće opasnosti, u subotu, 18. veljače nastupa Miroslav Škoro, a u nedjelju, 19. veljače Zvonko Bogdan. Zadnjeg dana fašnika u utorak, 21. veljače za zabavu će se pobrinuti Dražen Zečić.

Svi koncerti počinju u 20 sati, osim nedjeljnih koji su na rasporedu od 17 sati, a ulaz je slobodan.

I ove godine u Samoborskom fašniku sudjelovat će samoborski dječji vrtići, osnovne škole te brojne gostujuće skupine, gotovo 2000 maskiranih sudionika.

11. veljače u 11 sati kreće povorka samoborskih osnovnih škola, a za veselu atmosferu prije i poslije nastupa osnovnoškolaca i vrtićanaca i ove će se godine pobrinuti brojni dječji zborovi, plesači, ulični zabavljači, štulaši, bubnjari, Sraka i srakice i mnogi drugi koji su već tradicionalno dio samoborskog fašničkog veselja.

U nedjelju, 19. veljače, s početkom u 11 sati održat će se i Srakotrk, tradicionalno kostimirano natjecanje u orijentacijskom trčanju, koje svake godine privuče velik broj sudionika.

Osim u dobroj zabavi i glazbi posjetitelji će se moći okrijepiti uz bogatu ponudu jela i pića na brojnim štandovima, kao i u samoborskim kafićima i ugostiteljskim objektima koji će raditi duže nego obično.

Sve aktualnosti vezane uz 197. Samoborski fašnik pratite na službenoj web stranici www.samobor.hr/fasnik i na društvenim mrežama Turističke zajednice i Grada Samobora.