Samoborski fašnik – događaj koji ne želite propustiti

Engineer 12. veljače 2020.

Bliži se najluđi dan u godini, nadamo se da su maske spremne

Još od 20-ih godina 19. stoljeća postoje dokumenti koji bilježe održavanje fašničkog veselja u predivnom gradu nedaleko od Zagreba. Lude maske, šareni kostimi i ludilo koje vlada ulicama tipično je za najveselije doba godine.

View this post on Instagram

Dragi naši fašnički prijatelji, do vikenda ima još dovoljno vremena, u stvari taman toliko koliko je potrebno za smisliti, kreirati ili nabaviti/kupiti masku za ludu završnicu 193. Samoborskog fašnika! Ne spominjemo to bez vraga – pripremili smo baš super nagrade za one najmaštovitije. Javite se tijekom odvijanja fašničkog programa našoj ekipi kod pozornice. Na primjer, za najbolje grupne maske imamo: za 1. mjesto 5.000 kn na kartici @otp_banka i Poklon bon tvrtke Chromos od 2.000,00 kn, za 2. mjesto Poklon bon tvrtke @nord_hrvatska 5.000,00 kn i Poklon bon tvrtke Chromos od 1.000,00 kn te konzumaciju pića u @scoutclubirishpub u vrijednosti 500,00 kn, dok 3. mjesto donosi 1.000,00 kn na kartici @otp_banka i poklon bon tvrtke Chromos od 2.000,00 kn! #samoborskifasnik2019 #visitzagrebcounty #croatiafulloflife #samobor #fasnik

A post shared by Samoborski fašnik (@samoborskifasnik.hr) on

I ove godine nas očekuje bogati program prepun raznih aktivnosti koji su nam pripremili organizatori. 194. karnevalski program počinje 14. veljače s početkom u 19.00 sati, a otvorit će ga poznata Princeza Svraka, Princ Fašnik, Sudec i Fiškal uz koncert legendarnog Željka Bebeka.

Svakodnevni zabavni programi u idućih 9 dana privući će broje zaljubljenike u maškare željne veselja i ludila.

Glazbeni program začinit će koncerti Šajete, Tomislava Bralića i klape Intrade, zatim Slavonskih lola, grupe Magazin, benda Opća opasnost i Tamburaškog sastava Garavi.

View this post on Instagram

#samoborskifasnik2020

A post shared by Samoborski fašnik (@samoborskifasnik.hr) on

Od brojnih gastronomskih ponuda najistaknutije su prigodne krafne i samoborske kremšnite koje ne smijete propustiti.

Tu su i brojni popratni štandovski i ugostiteljski programi na više lokacija u centru grada, igraonice, luna park, dječje i kulinarske radionice.

Paljenjem Princa fašnika 25. veljače zatvara se karneval uz nastup Jelene Rozge.

Prepustite se ludilu i zapamtite da je život karneval!