FOTO by Instagram @dreamer4787 / @adriatic_view

Putovanja

Ljetna wish lista ovog ljeta postaje bogatija za uvalu Vinogradišće na Paklenim otocima!

Viktoria Mikulić 21. lipnja 2023.

Raj na zemlji!

Ljeto je u zraku i sve o čemu maštamo je odlazak na godišnji odmor. Ako još niste isplanirali svoje ljetno putovanje, dopustite da vas upoznamo s uvalom koja bi vas mogla natjerati da čim prije date petama vjetra i uputite se na ovo magično mjesto.

Pakleni otoci – egzotični dragulji jadranske obale

Uvala Vinogradišće smještena je na jugoistočnoj strani Paklenih otoka. Sidrište je vrlo popularno ljeti i u njemu ćete naići na velik broj brodova, a ove božanstvene fotografije to i dokazuju.

Kristalno čisto more, pješčano tlo, male plaže, te mnoštvo vrhunskih restorana i lounge barova razlog su što je ova uvala jedna od najistaknutijih na Jadranu. Također, moguće je pronaći nekoliko skrovitih mjesta u hladu.

Vinogradišće Beach se nalazi u blizini mjesta Jelsa, na sjevernoj obali otoka. Idealna je za obitelji, ekipu kao i za golupčiće. Posjetitelji mogu uživati u kupanju, sunčanju i opuštanju na plaži, kao i istraživati obližnje uvale i prirodne ljepote otoka Hvara.

Nadalje, jedna od najpoznatijih plaža na Paklenim otocima nalazi se u uvali Vinogradišće i svi ste manje više zasigurno čuli za nju. Riječ je o Palmižani. Djelomično šljunčana, a djelomično pješčana, vrlo je zanimljiva obiteljima s djecom. Do plaže se može doći brodom u uvali Vinogradišće ili pješice iz uvale Palmižana u kojoj se nalazi ACI marina.

Ako i vi ovog ljeta želite drugačiju vrstu odmora te impresivne fotografije i nešto što ćete zauvijek pamtiti, uvala Vinogradišće trebala bi se pronaći na vašoj travel listi.