FOTO by Instagram @visitcroatiarightnow / @croatiantrailstours

Putovanja

Pakleni otoci – egzotični dragulji jadranske obale

Daria Lovrić 28. lipnja 2022.

Bajkovita oaza u veličanstvenom hvarskom arhipelagu...

Kako smo već najavili, naša bucket lista se polako popunjava s mnoštvom must see atrakcija u Lijepoj našoj. Hrvatska obiluje prirodnim i kulturnim znamenitostima i slobodno možemo reći da nismo subjektivni ako kažemo da je jedna od najljepših destinacija u svijetu.

U potrazi za čarobnim lokacijama Pakleni otoci su se istaknuli kao ultimativni favorit koje bi svatko u životu trebao posjetiti i doživjeti barem jednom.

Pakleni otoci su zaštićeno područje između Splita i otoka Visa, a njegovih 21 atraktivna otoka, otočića i hridi čine ogrlicu od božanstvenih dragulja spojenu s gradom Hvarom. Iako se zovu Pakleni otoci, daleko su od pakla. Više bi se reklo da su raj na zemlji, odmor za dušu i tijelo.

Pakleni otoci, odnosno Paklinski otoci, jedna su od najvećih atrakcija hrvatskog turizma, a ime su dobili po „paklina“, vrsti katrana koja se u prošlosti koristila u brodogradnji.

Skupina otočića duga preko šest milja nalazi se na samo stotinjak metara od otoka Hvara, a najveći od njih je Sveti Klement.

Idealna destinacija za avanturiste, ali i hedoniste

Pakleni otoci pravi su raj za ronioce i jedna od najpoželjnijih nautičkih destinacija. Nautičarima nudi pregršt prilika za sport i rekreaciju, dok je s druge strane savršena lokacija i za prave hedoniste.

Dolazak na Paklene otoke znači uživanje u vrhunskim vinima i ribljim specijalitetima, a odavno je i omiljena lokacija hrvatskih zabavljača koji će vas razveseliti svojim romantičnim tonovima.

Do Paklenih otoka možete stići iz Splita ili Hvara, a na avanturu se možete uputiti i kajakom.