FOTO by Instagram @strasbourgcity / @travellingthroughtheworld

Putovanja

Kuća ukrašena medvjedićima – must visit lokacija u Strasbourgu, prijestolnici Božića!

Daria Lovrić 27. listopada 2023.

Ova ljupka božićna atrakcija u Strasbourgu koja privlači velik broj posjetitelja!

Sada je idealan trenutak da krenete s planiranjem adventskog putovanja. Želite li uhvatiti jeftinije avionske karte, povoljniji i bolji smještaj, nemate što čekati – primite se posla.

Imate li želju, volju i mogućnost negdje otputovati, a još uvijek ne znate gdje, nastavite čitati. Strasbourg se često naziva domom blagdanskih svjetala koja su postala zaštitni znak blagdanskog sajma ovog francuskog grada.

Prijestolnica blagdana samo je još jedan naziv za Strasbourg u čijem centru se brojni posjetitelji slikaju pored ogromne jelke, upijaju atmosferu s pogledom na fasade ukrašene kuglicama i medvjedićima i uživaju u blagdanskim delicijama.

Najslađa božićna bajka koja će ugrijati naša srca 

Nitko ne slavi Božić kao Strasbourg u Francuskoj, poznat i kao „glavni grad“ Božića. Svaka ulica izgleda raskošnije ukrašena od druge s lampicama, šljokicama, kuglicama i drugim božićnim dekoracijama, dok se iz drvenih kućica šire mirisi kuhanog vina i ukusnih slatkih i slanih delicija.

Božićni sajam u Strasbourgu najstariji je sajam u Francuskoj, koji datira iz 1570. godine pa ne čudi što se grad smatra „prijestolnicom Božića“. Ove će godine Božićni sajam u Strasbourgu trajati od 24. studenog do 24. prosinca 2023., stoga krenite u planiranje.

U Strasbourgu postoji oko 12 punktova razasutih po središtu grada, od Place Kleber do Petite France koja su vrijedna posjeta, međutim kao i svake godine, jedna posebna lokacija preuzme društvene mreže.

Glavna božićna atrakcija u Strasbourgu koja privlači velik broj influencera i posjetitelja je šarmantna kućica ukrašena preslatkim medvjedićima.

Ovu ljupku kućicu morate posjetiti odvede li vas put u Strasbourg za Božić. Nalazi se u blizini Place du Chateau, a zapravo je riječ o zgradi francuskog restorana Le Tire-Bouchon.

Vlasnici cijelu zgradu kite plišanim medvjedićima, stvarajući zaista slatku božićnu atmosferu.

Ova zimska manifestacija bit će poseban dodatak vašoj „TO VISIT“ listi.

S obzirom na to da Strasbourg na poseban način prenosi blagdansku čaroliju i tradiciju koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim, posjet ovom šarmantnom gradiću našao se na našoj „must-visit“ listi, a od sada vjerujemo i vašoj.