FOTO by Instagram @the.little.hairmaid / @poseidn3d / @simonstylesco

Ljepota

Kosa u boji Cosmopolitan koktela za IT djevojke željne zabave i ludih noćnih izlazaka!

Daria Lovrić 11. kolovoza 2023.

Ovu nijansu bi odobrile Carrie, Samantha, Miranda i Charlotte...

Iako se trudimo da nam kosa nakon izlaganja suncu i moru izgleda njegovano, maštamo o novim bojama koje bi nas podigle iz monotonije i osvježile izgled.

Naš ovotjedni prijedlog pao je na ružičastu boju kose koja će osvježiti vaš izgled. Prijedlozi variraju između tamnijih i svjetlijih pramenova koji uokviruju lice i divno se stapaju s kosom, a nijanse su razigrane i dražesne.

Boja koja čeka pravi trenutak da vas osvježi u trenu!

Ružičasta boja kose može zaista donijeti potpuno novu dimenziju vašem finalnom izgledu. Ovisno o vašem tonu kože, osobnom stilu i željama, ružičasta boja kose može se prilagoditi na različite načine, a ova specifična nijansa može varirati od nježne ružičaste do nešto intenzivnije koja prelazi u kombinaciju ružičaste i narančaste.

Riječ je nijansi koja podsjeća na najpoznatiji ružičasti koktel Cosmopolitan. Naime, radi se o koktelu čije se porijeklo često povezuje s New Yorkom i modnom industrijom. Iako točno porijeklo koktela nije potpuno utvrđeno, postoji nekoliko verzija priče o tome kako je Cosmopolitan postao popularan.

Jedna od verzija kaže da je Cosmopolitan nastao u 1970-ima, a popularizirala ga je knjiga “Modern Martini” iz 1993. godine autorice Toby Cecchini. Prema ovoj priči, Cecchini je stvorio koktel u svom baru The Odeon u New Yorku. Originalni recept za Cosmopolitan koji je spomenut u knjizi sadržavao je votku, sok od brusnice, svježe iscijeđeni sok od limete i narančasti liker.

Ono što je sigurno jest da je Cosmopolitan postao posebno popularan tijekom 1990-ih godina, a popularizaciji koktela dodatno je doprinijela televizijska serija “Sex and the City”, gdje su glavni likovi često naručivali Cosmopolitan dok su izlazili u New Yorku.

U tom duhu, ako si još uvijek ne želite priznati da se ljetu bliži kraj i željni ste zabave i ludih večernjih izlazaka, sada je idealno vrijeme da promijenite boju kose u cosmo ružičastu.