FOTO by Instagram

Ljepota

Kosa boje polarne svjetlosti prava je senzacija

admin 20. travnja 2020.

Iako se pojavljuje rijetko, neodoljivu boju polarne svjetlosti možemo preslikati na svoju frizuru

Polarna svjetlost spada u onu pojavu koja se sigurno nalazi na popisu svih avanturista. Aurora Borealis ili Polarna svjetlost naziv je dobila od riječi Aurora (lat. zora) i Boreas (grčki bog sjevernog vjetra), a to je pojava do koje dolazi kada Sunčeve čestice dođu u doticaj s određenim plinovima te stvaraju svjetlost na mračnom arktičkom nebu.

Boje variraju od najčešće zelene, do crvene, roze i ljubičaste, plave pa čak i bijele, ovisno s kojim plinom se spoje, ali zelena boja je ta koja je privukla našu pažnju.

Upravo smo pronašli boju koja nas je oduševila, a nastala je sasvim slučajno kada je jedan klijent zatražio da mu se nanese boja omiljene igrice ‘World of Warcraft’.

Kombinacija plave i zelene boje rezultirala je nijansom koja je više podsjećala na boju polarne svjetlosti, a ne prvotno zamišljenu ideju. No rezultat se svidio i klijentu koji je odmah osvanuo na društvenim mrežama.

“Boje smo nanosili i definirali u 2 serije od kojih je sve trajalo sveukupno 12 sati. Rezultat je očaravajuć, ali postupak i proces je dugotrajan, kompliciran i skup. Ne znam da li bih se opet okušao ponoviti ovaj rezultat” – izjavila je Kristina Cheeseman, stilistica i autorica ove boje.

Ako je i vas inspirirala ova boja koja asocira na rijetku prirodnu pojavu, a imate viška novca i vremena, pričekajte do otvaranja frizerskih salona i posavjetujte se s vašim frizerom.