FOTO by Instagram @mariya_raskin / @mouse_flowers / @sashahutnyk

Moda

Kako stilizirati popularne crvene hulahopke koje viđamo baš svuda?

Daria Lovrić 14. prosinca 2023.

Neočekivani festive trend koji bi odobrila i Blair Waldorf!

Crvena boja preplavila je Instagram, pronašla svoj put do TikToka, a dospjela je i u kvartovske kafiće, prošetala pored adventskih kućica i pokorila gradske trgove.

Baš je jutros par crvenih najlonki stajao u redu u dućanu, a mi smo neočekivano promijenili mišljenje o ovom modnom trendu.

Mislili smo da smo nošenje čarapa, tajica i hulahopki u bojama ostavili negdje u nižim razredima osnovne škole, međutim čini se da to ipak nije tako.

Hulahopke u crvenoj boji, bilo da je riječ o bordo, jarkoj, grimiznoj, sjajnoj ili mat postale su modna izjava, a ovaj neobično specifičan trend zapalio je fashionistice diljem svijeta.

One su zapravo već dugo prisutne i to u visokoj modi, međutim dugo su stajale po strani i čekale svoj ponovni izlazak na modnu scenu. Na glavnim modnim pistama za jesen/zimu 2023. naime Chanel i Hermès izvukli su crvene hulahopke iz epizoda omiljene Tračerice iz 2010. i vratile ih u današnje vrijeme.

Kako stilizirati crvene hulahopke?

Iako ovaj trend na prvu zvuči zastrašujuće, crvene hulahopke zamjena su za klasičan par, ali imaju puno veću snagu, posebice za blagdansku sezonu.

U nastavku donosimo 6 načina kombiniranja crvenih hulahopki koji će vas natjerati da svoje neutralne čarape premjestite na stražnju stranu ladice s donjim rubljem i kažete “da” crvenim primjercima.

Spajanje crvenih tajica s mini haljinom omogućuje nogama da zablistaju u vatrenom izdanju. Potrebna vam je bilo koja mini haljina u neutralnoj boji jer će hulahopkama dati klasičan, preppy dojam, dok će se one s uzorkom oslanjati na razigranost koju trend prirodno donosi. Izgled uparite s crvenim cipelama za besprijekoran efekt koji je vrijedan ponavljanja do prvih dana proljeća.

Za manje upadljiv izgled crvene hulahopke obucite ispod duže svilene midi suknje kako biste dobili prigušeniji učinak. One će u ovom slučaju poslužiti kao neočekivani iskorak, ali neće biti u fokusu. Izgled upotpunite svojim omiljenim cipelama na petu za odjevnu kombinaciju dostojnu zabave za blagdansku sezonu.

Monokromatski izgled vrlo je popularan već dugi niz godina, a u crvenoj boji od glave do pete svakako ćete biti primijećeni.

Za street-style look crvene hulahopke uparite s vašim omiljenim džemperom i plisiranom suknjom ili s haljinom košuljom.

Za edgy look spojite kožne komade poput jakne s teddy krznom, kožnih suknji ili kratkih hlača u kombinaciji s crvenim hulahopkama i loafericama.

Iako smo do nedavno bili skeptični, moramo priznati da nam se ovaj upečatljivi modni trend sve više sviđa. U nastavku pogledajte aktualnu ponudu crvenih hulahopki iz Calzedonie:

Calzedonia hulahopke – € 7,30
Calzedonia hulahopke – € 7,30
Calzedonia hulahopke – € 7,30
Calzedonia hulahopke – € 10,60