Dom

Kako spriječiti ugriz komaraca tijekom spavanja?

Viktoria Mikulić 21. lipnja 2021.

Sezona komaraca je službeno ovdje! Evo kako ih držati podalje od sebe…

Jeste li i vi primijetili da vas komarci više grizu dok spavate? To se događa jer mogu osjetiti toplinu koju proizvodi vaše tijelo. Također, dok spavamo, naše tijelo proizvodi brojne kemikalije kojima se najdosadniji insekti goste.

Oni također remete naš san zujanjem kad nam se približe dok spavamo, što nas dodatno uznemirava.

Danju možemo pobjeći od uboda komaraca mašući rukama, ali noću nismo aktivni, stoga postoji velika vjerojatnost da će nas ugristi.

Ubod komarca ne ometa samo naš živčani sustav, već je ujedno štetan po naše zdravlje. Svakodnevno se prijavljuju slučajevi bolesti koje prenose komarci, poput denga groznice, malarije i slično.

Naš je zdravstveni sustav već opterećen, a najbolji način da ne povećamo taj teret jest briga o sebi.

Dakle, postoji definitivna potreba za sprečavanjem uboda komaraca noću da bismo se čvrsto naspavali, kao i da bismo ostali zdravi.

Ako ste i vi frustrirani što se iznova i iznova budite s iznenadnim ubodom komaraca noću, škicnite naše hackove/ savjete za sprečavanje uboda komaraca tijekom spavanja:

Uključite ventilator

Komarci nisu dobri letači, pa ih jak vjetar može spriječiti da vam se približe. Dovoljno je ventilator staviti na najveću brzinu i postaviti ga blizu kreveta, kako bi se dobro naspavali bez da vas komarci ometaju.

Nosite odjeću svijetle boje dok spavate

Komarce obično privlači tamnija boja, dok ih svjetlije boje udaljavaju. Nošenje svjetlijih boja držat će se podalje.

Upotrijebite Raid električni aparatić s tekućinom

Dok spavate, najbolje je u blizini uključiti električni aparat, koji je učinkovit u zadržavanju i ubijanju komaraca. Također je sigurno za upotrebu za vaše dijete i kućne ljubimce i daje izvrsne rezultate u suzbijanju komaraca.

Raid® Električni aparatić s tekućinom pruža vam zaštitu protiv dosadnih komaraca i pruža ugodan san. Djelotvoran je u prostorijama do 30 m² te je učinkovit čak i uz otvoren prozor i upaljena svjetla. Pruža kontinuiranu i diskretnu zaštitu bez mirisa i dima.

Photo by: envy Croatia

Dobro je znati: Raid® Tekućina protiv komaraca traje do 30 dana, kada se koristi do 8 sati dnevno. Razina tekućine lako se može pratiti: kada je bočica prazna, jednostavno je zamijenite novim punjenjem.

Koristite mreže protiv komaraca

Prastara je praksa korištenja mreža protiv komaraca kada spavate. Ako baš niste spremni otići toliko daleko da spavate unutar mreže koja vam prekriva čitav krevet tako da nijedan od komaraca ne može ući u njega, dovoljno je istu postaviti na prozore i vrata. Prozori mogu imati fiksnu mrežu dok na vrata postavite onu na čičak, koju preko dana možete otvoriti. 

Sjenica od mrežice za zaštitu od komaraca jedino je mjesto za druženje koje priznajemo ovog ljeta!

Nanesite sprej ili losion protiv komaraca

Prije spavanja nanesite losion ili sprej protiv komaraca po cijelom tijelu. Štitit će vas od komaraca tijekom spavanja, a pružit će vam i bezbrižan san.

Važno je upotrijebiti sigurno i certificirano sredstvo protiv komaraca i nanijeti ga direktno na izloženu kožu. Pazite da iste ne nanosite na posječenu, ranjenu ili upaljenu kožu te da ih ne upotrebljavajte u blizini očiju ili usta.

Photo by: envy Croatia

Naši prijedlozi su Autan® Family losion i Autan® Family suhi sprej. Ova učinkovita repelentska sredstva zahvaljujući svojoj formuli stvaraju nepropusnu prepreku koja traje do 4 sata nakon nanošenja.

Photo by: envy Croatia

Istovremeno su učinkoviti i nježni te time pogodni za djecu iznad 2 godine.

Nosite kompletnu pidžamu

Iako ljeti volimo nositi tek dio pidžame ili samo potkošulju, za svoje dobro biste trebali nositi dugu pidžamu te tako prekriti i ruke i noge.  

Spavajte uz prigušeno svjetlo

Komarce može privući žarulja visokog intenziteta. Prije spavanja uključite prigušeno svjetlo koje će privući manje komaraca.

Nadamo se da ćemo vam s ovim savjetima olakšali ljetne dane i omogućiti jednu brigu manje.

Za detaljnije informacije o sredstvima protiv komaraca, posjetite njihove društvene mreže Facebook i Instagram.