FOTO by Instagram @verano.caffe.pancake

Dom

Jeste li već probali božićne knedle od Nutelle, Ferrera i pistacije?

Mia Vodopija 08. studenoga 2021.

Verano café i palačinkarnica su nas oduševili...

Vjerujemo da svi imate mnogo uspomena na djetinjstvo i razne okuse i mirise koji vas podsjećaju na kuhanje s mamom ili bakom. Toplina kuhinje u kojoj bakina ruka miješa razne sastojke u zdjeli…miris šećera i maslaca koji se polako širi stanom.

Nekima odmah padnu na pamet palačinke, nekima razni kolači, a nama knedle! Prva pomisao mnogih ljudi kada im spomenete knedle su one sa šljivama, što i ne čudi jer je to i dalje najčešće punjenje u našim kuhinjama.

Kod pripreme okruglica od krumpirova tijesta obratite pozornost na vrstu krumpira – kupite onaj brašnasti i birajte krumpir koji je stariji. Prepoznat ćete ga po hrapavoj kori, za razliku od mladog krumpira, koji ima vrlo glatku koru. Onaj malo stariji ima više škroba i manji udio vode, što je poželjno kod pripreme knedli.

Ako želite sami napraviti odlične knedle o kojima će se pričati još dugo, preporučujemo da za mekano i rahlo tijesto, krumpir kuhate u ljusci jer ćete tako izbjeći višak vode u krumpiru.

Kad je skuhan, ocijedite ga i pustite desetak minuta da se ohladi pa ga ogulite. Za kremastije tijesto dodajte jednu žlicu svinjske masti ili kockicu maslaca sobne temperature, što je trik koji su prakticirale naše bake.

U slučaju da vam se ne da zezati cijelo popodne oko dobrih knedli, mi vam preporučujemo Verano – kafić i palačinkarnicu u kojoj ćete pronaći najsočnije božićne knedle u raznim bojama!

Knedla od banane, Snickersa, s orahom, od Nutelle, Fererra, Rafaella, Orea, pistacije, maline, šumskog voća…okusa koliko vam srce poželi! Počastite sebe i prijateljicu ili mamu ovim posebnim knedlama!

Bon Appétit!