FOTO by Instagram @visitcres / @chiara_pozzebon

Putovanja

Jeste li posjetili “Mali bok” – plažu gdje more mijenja nekoliko nijansi plave?

Viktoria Mikulić 19. lipnja 2023.

Ovog ljeta, naša polazišna točka je Cres!

Cres, najveći i drugi po redu najdulji hrvatski otok dobro je poznat po svojim skrivenim uvalama i plažama koje oduzimaju dah i na kojima bismo poželjeli ostati zauvijek. Mali Bok je jedna od najljepših idiličnih uvala okružena visokim stijenama koje je čine još egzotičnijom. Nalazi se u malom mjestu Orlec.

Ova plaža može se pohvaliti kristalno čistim morem koje mijenja više nijansi plave boje, kao i netaknutom prirodom. Iako do plaže nije lako doći zbog nepristupačnog puta, pokušajte se naoružati strpljenjem jer se na kraju sav trud isplati kada od gore vidite pogled vrijedan divljenja. Možete doći automobilom do parkinga udaljenog nekoliko kilometara od mjesnog groblja, odakle možete pješice doći do plaže. Iz mjesta možete pješice do plaže ali je put strm i traje oko 20 minuta.

Pravi je mali raj za sve golupčiće, kao i društvo koje želi drugačiju vrstu odmora. Svakako ne zaboravite ponijeti dovoljno hrane i pića jer nigdje u blizini nema kafića. Preporučamo da ponesete i suncobran te da punim plućima uživate u beskrjnim ljepotama ove plaže . Sve one koji vole mir i tišinu, savjetujemo da Mali Bok posjete kroz jutro kada je zaista pravi zen. Ova utopija na zemlji nikog ne ostavlja ravnodušnim, te je omiljena destinacija za sve ljubitelje prirode i avanturiste u duši.