FOTO by Instagram @croatia_echo_tomi / @croatiafulloflife / @visitosijek

Putovanja

Jesenska čarolija u najromantičnijem gradu u istočnoj Hrvatskoj!

Daria Lovrić 20. listopada 2022.

Ako ne znate gdje za vikend, zaputite se u Osijek i uživajte u raskošnoj jesenskoj idili...

Napokon smo dočekali najraskošnije doba godine i uživamo u svim blagodatima koje ono nosi. Jesenski period, kao i svako godišnje doba ima svoje prednosti i mane, međutim prednosti su toliko očaravajuće da nam jesen svakim danom sve više prirasta srcu.

Šuškanje lišća, miris pečenog kestenja, raskošna paleta boja rasuta po stazama, cozy odjeća, topla, slatka i ukusna pića, božanstven izbor sezonskog voća i povrća – sve to, pa i mnogo više čini jesen tako predivnom. Kako ne bi propustili jesenske čari i maksimalno iskoristili preostale lijepe dane, veselimo se vikendima i kratkim, ali slatkim izletima.

U posljednje vrijeme, bijeg od užurbane svakodnevice tražimo u kontinentalnoj Hrvatskoj na rustikalnim idiličnim destinacijama koje toplom atmosferom i nevjerojatnim ljepotama. U potrazi za skrivenim draguljima diljem Lijepe naše gdje ćemo doživjeti jesen u svoj njezinoj ljepoti za oko nam je zapeo romantični Osijek.

Doživite jesen u najfotogeničnijem gradu istočne Hrvatske

Istražujući ljepote Hrvatske, za oko nam je zapeo najveći grad istočne Hrvatske. Smješten na ravnici, na desnoj obali Drave, Osijek svojom ljepotom oduševljava svim danima u godini, a posebno u proljeće i jesen.

Iako nam se možda čini da je smješten daleko na istoku Hrvatske, od Zagreba je udaljen svega 250 km autoceste i idealna je destinacija za weekend getaway.

Najljepša ulica u slavonskoj prijestolnici je Matije Antuna Reljkovića i vrlo popularna među posjetiteljima. Ova ulica je poznatija kao ulica ringlova – omiljeni motiv profesionalnih i amaterskih fotografa.

Zaputite li u Osijek obavezno posjetite Tvrđu, provozajte se „kompom“, posjetite katedralu i zastanite u Perivoju kralja Tomislava. Tamo vas očekuje božanstvena foto kulisa pobojana jarko žutim, narančastim i toplim smeđim nijansama.

Nakon obilaska svakako posjetite Čingi Lingi čardu – restoran čarobnog interijera na obali Drave i uživajte u domaćoj hrani, prekrasnom interijeru i pogledu na Dravu. Ako planirate ostati čitav vikend, naša preporuka za smještaj je Hotel i pivnica Merlon, Osijek – moderni objekt s elegantnim sobama te bogatim izborom jela i pića.

Hotel se nalazi nedaleko Muzeja Slavonije te na dva i pol kilometra od stadiona Gradski vrt, a okružen je vrtovima i parkovima: Perivoj kralja Tomislava, Perivoj Petra Krešimira IV., Park kralja Držislava i Park kneza Branimira pružit će vam mnogo prilike za šetnju i uživanje u ljepotama grada na Dravi. Ako si priuštite noćenje u ovom ljupkom hotelu, ne propustite odlične Select Box pakete za još bezbrižniji odmor.