FOTO by Instagram @cingilingicarda

Putovanja

Čingi Lingi čarda – restoran čarobnog interijera na obali Drave

Mia Vodopija 19. svibnja 2021.

Ako ne znate gdje biste išli za vikend, dopustite nam da vam predložimo odlazak do prekrasnog Osijeka i uživanje u restoranu Čingi Lingi čarda!

Iako je sredina tjedna, mi volimo razmišljati o vikendu i davati vam dobre preporuke za nove destinacije, bistroe ili pak restorane. Nakon popuštanja covid mjera, imamo osjećaj da se sve polako vraća u normalu – vani je toplije, sve više ljudi se cijepi, manje nas brine novi broj zaraženih te u mislima često odlutamo na neku novu lokaciju…

Ako ne znate gdje biste išli za vikend, dopustite nam da vam predložimo odlazak do prekrasnog Osijeka i uživanje u restoranu Čingi Lingi čarda!

Kada ste u Osijeku, Dravu možete prijeći Mostom Mladosti ili „kompom“, skelom. Kompa je u Osijeku počela prometovati 1916. godine, a ne provozati se njom s jedne na drugu obalu rijeke bilo bi ravno posjetu Zagrebu i ne provozati se uspinjačom.

Uz to, Osječanima je kompa omiljeno prijevozno sredstvo za posjet zoološkom vrtu i lijepom parku koji ga okružuje. Zahvaljujući lokaciji udaljenoj od gradske buke, zoološki vrt je na savršenom mjestu za mirni boravak 80-ak vrsta životinja u kavezima i u otvorenim nastambama.

Kažu da je Osijek „najzeleniji“ grad u Hrvatskoj, a tu ćete tvrdnju najlakše provjeriti ako prošećete jednim od 17 parkova. Najveći je Perivoj kralja Tomislava između Gornjeg grada i Tvrđe nastao još početkom 18. stoljeća, a do njega se nalaze Park Kralja Petra Krešimira Četvrtog i Park Kralja Držislava. 

Nakon šetnje magičnim Osijekom, svratite u restoran Čingi Lingi čarda! Domaća hrana, prekrasan interijer i pogled na Dravu samo su neke od stvari koje restoran ima. Vlasnici su ga željeli sačuvati od zaborava i omogućiti mlađim generacijama Osječana, ali i gostima koji dolaze u ove krajeve da dožive užitak bogate gastronomske ponude i posebnoga ambijenta.