FOTO by Instagram @jelenovgreben

Putovanja

Jelenov greben – izlet iz bajke nadomak Zagreba

Una Lora Banjac 16. travnja 2024.

Mjesto kao stvoreno za ljubitelje prirode i životinja!

Jelenov greben smješten je u podnožju prekrasne Olimske gore, samo 4,5 km od Termi Olimia. Najpoznatiji je kao dom pitomih jelena koji tamo borave od 1989. godine kad su ih doveli s naših prekrasnih Brijuna.

Tako su ubrzo na tom mjestu postali prava turistička atrakcija te je iz njih nastalo turističko seosko imanje Jelenov greben, čiji su vlasnici obiteljski ljudi koji će svaki boravak tamo učiniti dobrodošlim.

Kad stignete na ovo mjesto, možete vidjeti više od stotinjak pitomih jelena i muflona te se s njima podružiti, pomaziti ih, dati im hranu iz ruke i fotografirati se, a vlasnici će vam uvijek ispričati sve o ovim veličanstvenim životinjama.

Na ovo mjesto danas dolaze gosti i turisti iz svih krajeva Europe, a okolica koju možete vidjeti – uz prekrasan planinski zrak, su i wellness centri u okolici te smještajne jedinice i pansioni koji se tamo nalaze.

Tu možete uživati na ranču, u prirodi, ali i guštati u finom ručku uz domaće delicije i proizvode!

Birajte želite li prespavati u jednom dva pansiona – “Pansion Rebeka” i “Pansion Karolina”, koji su dobili nazive po prve dvije kćeri vlasnika Jelenova grebena – Boruta Ježovnika, a tu je i Wellness Lara, koji pak nosi naziv po njegovoj najmlađoj kćeri.

Ovo čarobno mjesto je kao stvoreno za ljubitelje životinja i prirode, te ga zaista vrijedi posjetiti!