FOTO by Advent u Varaždinu

Putovanja

Iskusite zimsku čaroliju Adventa u Varaždinu na čak 7 lokacija!

Daria Lovrić 29. studenoga 2023.

Očekuje vas preko 130 različitih programa...

Nezaboravno zimsko iskustvo u Varaždinu ove godine poprima još magičnije ruho, postaje mjesto na kojem su zabava i romantika spojeni u jedno i ističe se svojom posebnom čarolijom.

Pitate se što je toliko posebno u varaždinskom Adventu? Nastavite čitati i sve ćete saznati…

Advent u Varaždinu, gradu festivala čarobno je mjesto na kojem ćete pronaći inspiraciju da s osmijehom na licu pozdravite 2023. godinu.

Svojim posjetiteljima tijekom 38 dana Adventa nudi uživanje na 7 lokacija, tri atrakcije, 130 različitih programa, 30 glazbenih programa, dodatnih 30 programa u organizaciji varaždinskih institucija u kulturi.

Advent u Varaždinu trajat će od 1. prosinca do 7. siječnja.

Čarobni grad Djeda Mraza

Čarobni grad Djeda Mraza otkriva najčuvaniju tajnu – nakon što je prošle godine više desetaka tisuća posjetitelja posjetilo Djeda Mraza, djedica je toliko zavolio Varaždin i odlučio je ostati u njemu. Prošlih je godina „živio“ u Kući Djeda Mraza u Gajevoj ulici, međutim ona je prerasla u grad koji se nalazi u dvorišnom prostoru palače Sermage.

Korzo

Korzo nije samo mjesto okupljanja, to je srce grada, a samim time i i srce adventskih ljepota. Na mjestu gdje se čarolija Adventa rađa čekaju vas okusi i mirisi blagdanskih delicija te novi doživljaji, bilo da ste veliki ili mali. Uz svjetlosnu predstavu i glazbu, istražite raznoliku gastro ponudu koja će zadovoljiti sva vaša nepca.

Adventska čarolija na Trgu Miljenka Stančića

Trg Miljenka Stančića omiljeno je mjesto okupljanja Varaždinaca tijekom Adventa. Ovaj trg zrači romantičnom atmosferom, stvarajući savršeno mjesto za opuštanje s obitelji i prijateljima. Ovdje vas očekuju zalogajčići iz raznolikih adventskih kućica, neodoljivi okusi i glazbeni program vikendima. Posebna atrakcija je fotkanje na Lančanom mostu gdje vas čeka snježna idila s najljepšim pogledom na Stari grad.

Adventski panoramski kotač

I ove vas godine očekuje popularna atrakcija – adventski panoramski kotač koji posjetiteljima pruža da iz ptičje perspektive uživaju u pogledu na blagdanski uređen Varaždin. Adventski panoramski kotač bit će postavljen u Gajevoj ulici, a zahvaljujući čak 23 metra visine na koju se njegove gondole podižu, pogled na Varaždin bit će zaista nezaboravan.

Ledena čarolija

Na Kapucinskom trgu čeka vas veliko i bajkovito klizalište te čuveni ledeni tobogan. Klizalište postaje mjesto gdje svjetlucave pahulje snijega plešu pod svjetlima, gdje se širi smijeh, a klizanje i padanje postaju dio nezaobilazne zabave.

Pronađite savršeni blagdanski poklon

Trg Slobode i Franjevački trg, prepuni povijesnih vizura, tijekom cijelog Adventa pretvorit će se u pravu blagdansku tržnicu. Ovdje možete pronaći štandove i kućice prepune čarobnih suvenira, darova, proizvoda varaždinskih obrtnika te jedan od najvećih adventskih kalendara na pročelju Županijske palače.

Zabava uz izvođače

Prve adventske subote, 2.12. na Korzo stiže ABBA RING, projekt iza kojeg se kriju iskusni glazbenici, okupljeni sa zajedničkim ciljem da publici približe hitove međunarodno popularnog benda. Varaždinski band Romantix, koji izvodi najveće hitove popularnog banda Eurythmics nastupit će 9.12., a brend Neki to vole vruće nastupi će 16.12.

Uoči Božića, 23.12. koncert će održati grupa Pavel, dok će 30.12. na Korzu nastupiti Beatles tribute band – The Bestbeat. Na Dan grada i blagdan sv. Nikole, 6.12. jutarnji koncert za najmlađe održat će Bojan Jambrošić dok će navečer nastupiti Varaždinski vokalni ansambl.

Centar tradicijske kulture, 3. i 10. prosinca izvest će tradicionalne božićne pjesme, dok Varaždinske mažoretkinje za 16.12. pripremaju Adventsku čaroliju plesa. Na Korzu će biti organiziran tradicionalni doček Nove godine na otvorenom. Točno u ponoć startat će Novogodišnja utrka, a u najluđoj noći u godini okupljene će zabavljati Zodiac band.

Sve informacije o atrakcijama te glazbenim i kreativnim događanjima pronađite na www.adventuvarazdinu.com.