FOTO by Instagram @citaj_knjigu / @petra_dali.grujicic

Putovanja

Idilični prizori stižu iz Slovenije! Snijeg zabijelio Planšarsko jezero!

Daria Lovrić 08. siječnja 2024.

Idila u blizini Zagreba zove nas na uživanje u zimskim radostima!

Savršen vikend iz snova za različite ljude ima različito značenje. Postoje raznorazni kriteriji i načini koji omogućavaju da se maksimalno opustite.

Vrijeme je da prestanemo kukati kako nam je hladno i prigrlimo sve što nam zima donosi. Prepustite se uživanju u zimskim radostima i provedite najljepši vikend ikada. Kako biste uživali u predivnim prizorima ne morate putovati daleko.

Želite li pobjeći od gradske vreve i uživati u sanjkanju, grudanju, svježem zraku i prirodnim ljepotama posjetite must-visit lokaciju u susjednoj Sloveniji, Planšarsko jezero.

Planšarsko jezero u blizini Zagreba jedna je od najljepših prirodnih oaza u susjednoj Sloveniji!

Slovenska jezera jedno su od najljepših i najpopularnijih turističkih i izletničkih odredišta, a ovo smaragdno jezero, udaljeno na samo dva sata vožnje od Zagreba, nalazi se u pitoresknom selu Zgornje Jezersko.

Slovensko selo s urednim drvenim kućicama smjestilo se gotovo na samoj granici s Austrijom, okružen masivom Karavanke na sjeveru i moćnim Kamniško-Savinjskim Alpama s druge strane. Svoje ime, selo i dolina dobili su po ledenjačkom jezeru koje je postojalo ovdje do 1348. godine, no ovo slikovito mjesto i danas skriva prekrasno umjetno jezero.

Planšarsko jezero jedna je od najpoznatijih turističkih destinacija u Sloveniji, a svoje posjetitelje oduševljava zapanjujućom ljepotom tijekom cijele godine. Oko jezera je izgrađen pješački drveni put koji obilazi cijelo mjesto, pa je odličan izbor za rekreativne aktivnosti poput vožnje bicikla, penjanja, a u ljetnim mjesecima okušajte se u veslanju.

Odlučite li se za posjet Planšarskom jezeru, obavezno posjetite obližnji restoran ”Gostišće ob jezeru” koji nudi vrhunsku, domaću hranu, a odlučite li prenoćiti možete iznajmiti jednu od bajkovitih, drvenih kuća smještenih tik uz jezero.