FOTO by Instagram @kat3mar / @caszaizlet / @nemanjaa__k

Putovanja

Planšarsko jezero u blizini Zagreba jedna je od najljepših prirodnih oaza u susjednoj Sloveniji!

Daria Lovrić 17. svibnja 2023.

Upravo smo otkrili savršenu lokaciju za vikend izlet iz snova!

Savršen vikend iz snova za različite ljude ima različito značenje. Postoje raznorazni kriteriji i načini koji omogućavaju da se maksimalno opustite i kasnije možete reći da ste proveli najljepši vikend ikada.

S jedne strane neki vole odjesti u smještaju koji uključuje veću dozu luksuza, neki su po prirodi avanturisti i najvažnije su im atrakcije koje pojačavaju adrenalin, drugima je važno da je lokacija blizu mjesta u kojem stanuju i top gastro ponuda.

Vrlo je teško reći za jednu lokaciju da je savršena. Ona to možda jest, međutim za koga? Ipak, postoje mnoga stress-free mjesta koja će oduševiti baš svakoga jer opuštaju i svojom ljepotom oduzimaju dah. Želite li pobjeći od gradske vreve i užurbane svakodnevice, ne morate daleko tražiti. Pronašli smo must-visit lokaciju u susjednoj Sloveniji na kojoj ćete zaboraviti sve brige.

Prizori koji zbilja pozivaju na istraživanje!

Susjedna Slovenija nadaleko je poznata kao predivna zemlja, bogata vodom i prirodnim ljepotama. Već smo o nekima pisali, međutim sada je idealno vrijeme da vam predstavimo Planšarsko jezero – savršenu lokaciju za vikend izlet.

Slovenska jezera jedno su od najljepših i najpopularnijih turističkih i izletničkih odredišta, posebice nama Hrvatima. Tako se na našoj wish listi našlo i ovo smaragdno jezero, udaljeno na samo dva sata vožnje od Zagreba.

Planšarsko jezero smješteno je u malom mjestu Zgornje Jezersko, sjeverno od Ljubljane. Planšarsko jezero jedna je od najpoznatijih turističkih destinacija u Sloveniji, a nerijetko na društvenim mrežama viđamo predivne fotografije zaljubljenih parova i obitelji s djecom.

Planšarsko jezero oduševit će vas svojom zapanjujućom ljepotom, baš kao i ljepotom prirode koja ga okružuje. Osim što ćete uživati u predivnom pogledu, oko jezera je izgrađen pješački drveni put koji obilazi cijelo mjesto, pa je odličan izbor za rekreativne aktivnosti poput vožnje bicikla, penjanja ili veslanja.

Jedan od najvećih događaja koji se održava na Planšarskom jezeru je takozvani Ovčarski bal. Riječ je o veseloj manifestaciji koja se održava svake godine u kolovozu, čiji bogat program privlači posjetitelje iz svih dijelova zemlje. Cjelodnevni program uključuje folklorne plesače, pastire u pratnji harmonikaša, šišanje ovaca pred gledateljima i etnološku predstavu koja prikazuje stare običaje života na planini.

Odlučite li se za posjet Planšarskom jezeru, obavezno posjetite obližnji restoran ”Gostišće ob jezeru” koji nudi vrhunsku, domaću hranu, a odlučite li prenoćiti možete iznajmiti jednu od bajkovitih, drvenih kuća smještenih tik uz jezero.