Poznati

Gledatelji u šoku! Nastup Irske predstavnice na Eurosongu izazvao brojne komentare

admin 08. svibnja 2024.

"Je li normalno da knjige krenu letjet po mojoj sobi dok svira ova pjesma"

Baby Lasagna jučer je svojim nastupom dokazao da je glavni kandidat za osvajanje ovogodišnjeg Eurosonga, a reakcije publike za vrijeme i nakon njegovog nastupa dokaz su da ga svi obožavaju.

Za razliku od njega dijametralno suprotne reakcije bile su na nastup irske predstavnice Bambie Thug koja je “izvela” pjesmu Doomsday Blue.

Nakon nastupa telefonske linije svih egzorcista bile su zauzete, ali krenimo redom…

Foto: YouTube Eurovision Song Contest

Nakon nekoliko godina napokon se imamo pravo nadati da smo na Eurosong poslali pjesmu koja se vraća kao pobjednik, a Baby Lasagna stvorio je toliki hype da je nemoguće vjerovati u neki drugi ishod.

Baš kao na nogometnim prvenstvima, jučer su svi pred svojim malim ekranima čekali početak emisije za čije je gledanje bilo i organizirano nekoliko mjesta na otvorenom.

Foto: YouTube Eurovision Song Contest

Sve je krenulo u uobičajenom tonu, natjecatelji su krenuli s izvedbama, a mi smo samo čekali redni broj sedam. Prvo smo slušali ciparsku predstavnicu koja je, kao najmlađa natjecateljica, probila led veselom i rasplesanom pjesmom Liar.

Nakon nje slušali smo srpsku predstavnicu s nježnom, mirnom i laganom izvedbom pjesme Ramonda. Nakon nje došla je techno izvedba litvanskog predstavnika Silvestera Belta s pjesmom Luktelk.

Foto: YouTube Eurovision Song Contest

I taman kad smo se malo opustili, iščekujući još tri nastupa na pozornicu je stupila irska predstavnica Bambie Thug s pjesmom Doomsday Blue. Pjesma je inspirirana sotonističkim ritualom gdje se pjevačica stavlja u ulogu vještice te polovicu pjesme proizvodi zvukove od kojih su se gledatelji naježili.

Nakon nastupa krenuli su komentari, a možete pretpostaviti jesu li bili pozitivni ili negativni.

“Je li normalno da knjige krenu letjet po mojoj sobi dok svira ova pjesma”

“Ono kad Eurovizija ima bolji horor žanr od Netflixa”

“Psiholog mi neće vjerovati…”

“Osjećala sam se kao da baca čini na mene”

Iznenađujuće ili ne, nakon što se spustila početna prašina, počeli su stizati i pozitivni komentari koji hvale izvedbu, produkciju i ideju.

Možemo zaključiti da su prvo polufinalno večer obilježile dvije stvari – odličan nastup našeg Baby Lasagne zbog kojeg jedva čekamo subotu i finale te irska predstavnica koja je sotonizam dovela na neke nove, globalne razine.