FOTO by Instagram @ledelirobuchonlondon

Dom

Hrskavi i mekani kroasani u obliku kocke okupirali društvene mreže!

Daria Lovrić 18. kolovoza 2023.

Ukusna senzacija ispunjena obilnom kremom je sve što nam treba!

Kroasani su mnogima omiljeno pecivo i najčešći izbor za doručak. Njihova mekana, prozračna i hrskava tekstura slojevitog tijesta, oblikovanog u prepoznatljivi polumjesec, čini ih jednim od najpoznatijih pekarskih proizvoda na svijetu.

Iako ih najčešće konzumiramo prazne ili punjene čokoladom ili marmeladom od marelice uz šalicu kave, posljednjih godina pojavile su se razne kreativne varijacije koje su dočekane s oduševljenjem.

Primjer jedne inovativne varijante je “cruffin” – spoj kroasana i muffina, a pred neko vrijeme smo vam predstavili i okrugle kroasane koje možete kušati u susjednoj Sloveniji. Nedavno je na društvenim mrežama postala popularna nova verzija kroasana, točnije onaj u obliku kocke.

Riječ je o novoj poslastici poznatog restorana i trgovine delicija u Londonu, Le Deli Robuchon. Radi se o kroasanima kojima je tijesto, umjesto u tradicionalni polumjesec, oblikovano u kvadratni ili kockasti oblik, čime se postiže jedinstven izgled i doživljaj.

Ovaj originalni koncept dolazi iz kuhinje čuvenog francuskog majstora Joëla Robuchona, kojeg smatraju “kuharom stoljeća”. Deli Robuchon obuhvaća širok spektar prehrambenih opcija, od jutarnje kave i ukusnih doručaka, preko obroka za ručak i večeru, pa sve do primamljivih međuobroka.

Kockasti kroasan, neodoljiva slastica koja osvaja srca sladokusaca, zapravo je brioche pecivo oblikovano u kvadrat, ispunjeno obilnom kremom i savršeno zaokruženo preljevom koji prati paletu okusa.

Ovaj kulinarski koncept nudi tri različita okusa, a možete birati između profinjene vanilije, bogate čokolade i intrigantne matcha arome sa slatkim malinama. Sve tri varijante donose poseban doživljaj okusa koji će uvijek iznova oduševljavati.

Kvaliteta i izvrsnost ovih kockastih kroasana odražava se i u njihovoj cijeni. Za jedan ovakav gastronomski užitak trebat će izdvojiti 6,95 funti, točnije 8 eura.

Njezina rastuća popularnost očigledno potvrđuje da je kockasti kroasan više od običnog zalogaja, stoga ako vas put odvede do Londona, obavezno kušajte ovaj spektakl!