FOTO by Instagram @fetichepatisserie / @sloveniafoodexperience

Dom

Savršeni i ukusni okrugli kroasani osvojili Instagram i naše okusne pupoljke!

Daria Lovrić 01. lipnja 2023.

Treba li nam još jedan razlog za vikend izlet u Ljubljanu?

Vjerujemo da na svojim društvenim mrežama već neko vrijeme viđate okrugle kroasane koje želite kušati. Osim što izgledaju nevjerojatno “instagramično”, također su i odličnog okusa, a mi smo saznali gdje ih možete kušati.

Za početak, izrada ovih kroasana traje nešto duže, međutim trud se isplati jer su prava sočna senzacija. Ova vrsta, po prvi put se pojavila prošle godine u New Yorku nakon čega je u rekordnom roku osvojila srca mnogih sladokusaca.

Prema imenu pekarnice koja ih je prva osmislila, zovu ih i Lafayette te Supreme kroasanima, a možete ih kušati u susjednoj Sloveniji.

Zahvaljujući vrhunskoj slastičarnici Fétiche Pâtisserie, okrugle kroasane možete kušati u Ljubljani. Smještena na Cankarjevom nabrežju, ova slastičarnica svojim gostima nudi majstorski pripremljene poslastice uključujući macaronse, eclairs kolačiće i druge francuske kolače te specijalitete od kojih će vaši okusni pupoljci zaplesati.

U toplijim mjesecima Fétiche Pâtisserie nudi svojim posjetiteljima i veliki izbor domaćeg sladoleda. Svi proizvodi koje ova šarmantna slastičarnica nudi izrađeni su od prirodnih sastojaka – bez konzervansa i umjetnih bojila. Ipak, slastica koja ih je proslavila je upravo ona kojoj smo posvetili ovaj članak – Supreme kroasan, koji ovdje zovu Dragon Roll.

Dragon Roll nastao je u želji da se kreira punjeni kroasan u tankoj formi koji će dugo ostati svjež i hrskav. Sudeći prema komentarima i recenzijama zadovoljnih gostiju možemo zaključiti da je a Fétiche Pâtisserie slastičarnica uspjela u svom naumu.

Ovaj atraktivan desert jedan je od najtraženijih u gradu, i dolazi u nekoliko različitih okusa kao što su maline, Nutella i pistacija. Originalni Supreme kroasan košta oko 10 €, međutim za Dragon Roll kroasan morat ćete izdvojiti 4,50 €.

Odlučite li se na posjet Ljubljani, sve informacije o Fétiche Pâtisserie slastičarnici, potražite na linku.