FOTO by Instagram @kerstinpohling

Dom

Najslađa inspiracija za ukusni i zdravi doručak koji će klinci obožavati!

Una Lora Banjac 03. svibnja 2024.

Jeste li možda za žirafu napravljenu od jagoda i borovnica? Ili ipak preferirate ribice od mandarina i kornjače od kivija?

S obzirom na to da djeca najviše preferiraju slatkiše i namirnice koje su pripremljene u dubokom ulju i po mogućnosti panirane, uvijek je teško nagovoriti ih da pojedu nešto zdravo i ‘normalno’.

Svaka majka zna da je takav način ishrane generalno loš i da u konačnici zaista ne vodi ničem dobrom, ali djeca nemaju takav pogled na život te je potrebno na vrijeme ih učiti na zdravije prehrambene izbore i raznovrsnu prehranu kako bi kasnije u životu mogli biti pametniji u izboru vlastitih namirnica kojima će se hraniti.

Rijetko koje dijete s guštom jede voće i povrće zato nam uvijek dobro dođe doza inspiracije kojom možemo naše vesele mališane potaknuti da pojedu nešto zdravo i normalno, zbog čega će se u konačnici osjećati puno bolje.

Već smo isprobali razna kamufliranja zdravih namirnica… Blendali smo brokulu u krem juhicu, tikvice smo ribali u polpete te sitno narezane komadiće povrća stavljali na domaću pizzu kako ih ne bi mogli iščeprkati van.

Priznajemo, već smo pomalo postali očajni dok nismo naišli na jedan super kreativan Instagram profil na kojem smo našli more inspiracije koji će se definitivno svidjeti i velikim i malim klincima!

Jeste li možda za žirafu napravljenu od jagoda i borovnica? Ili ipak preferirate ribice od mandarina i kornjače od kivija? Možda tuljan napravljen od kruške…? Na ovom profilu svaka namirnica izgleda neodoljivo te su životinje napravljene na zaista kreativne načine i pretvorene u prava remek dijela.

Uzbuđenje koje donosi ovaj veseli tanjur će zasigurno potaknuti vaše najmlađe da isprobaju sve i pojedu cijelo ‘umjetničko djelo’ na svom tanjuru!

Držimo fige i dobar tek!