FOTO by IMDb

Film

Hit serija „The Crown“ kraljevski se vraća na male ekrane!

Daria Lovrić 10. listopada 2023.

Otkrijte datum izlaska i škicnite teaser...

U potpuno novom teaseru za šestu i posljednju sezonu serije „The Crown“, Claire Foy (koja glumi kraljicu Elizabetu u prve dvije sezone serije) objavljuje trajnost uloge monarha.

„The Crown“ će se pripremiti za posljednji naklon 16. studenog, kada će šesta sezona biti premijerno prikazana na Netflixu označavajući kraj revolucionarne ere na televiziji.

The Crown serija 1
The Crown serija

Posljednja sezona bit će objavljena u dva dijela, s prve četiri epizode koje će biti premijerno prikazane 16. studenoga, a zadnjih šest epizoda 14. prosinca.

Kruna je premijerno prikazana 2016. godine, s radnjom smještenom u 1940-e i 50-e. Prva sezona istražuje novi brak između princeze Elizabeth (Foy) i poručnika Philipa Mountbattena (Matt Smith), Elizabethinu krunidbu nakon prerane smrti njezina oca te njezinu kasniju prilagodbu u ulozi kraljice.

The Crown serija 2

Foy i Smith nastavili su sa svojim ulogama Elizabete i Philipa tijekom 1. i 2. sezone, nakon čega su uloge prenijeli Colman i Tobiasu Menziesu za 3. i 4. sezonu. Staunton i Jonathan Pryce preuzeli su uloge kraljice Elizabete i princa Philipa u 5. sezoni i završit će seriju u ulogama u 6. sezoni.

Kada je debitirala „The Crown“ je svake dvije sezone mijenjala glumce. Ova kreativna odluka omogućila je da gledatelji imaju svježi pogled na svako novo doba u serijji.

Promjene glumačke postave također su omogućile seriji da posluži kao sredstvo za predstavljanje novih talenata i stvaranje zvijezda — serija je pokrenula karijere sada poznatih imena Foy, Josh O’Connor (princ Charles), Vanessa Kirby (princeza Margaret), Emma Corrin (princeza Diana), i, kada sezona 6 debitira, Ed McVey i Meg Bellamy (koji glume princa Williama i Kate Middleton, respektivno) i Luther Ford koji preuzima ulogu princa tinejdžera Harryja.

The Crown serija 3

Britanska kraljevska obitelj dugo je bila predmet fascinacije i intriga, ali tijekom šest televizijskih sezona, tvorac serije „The Crown”, Peter Morgan, na neki je način humanizirao te javne osobe. Pokrećući novo zanimanje za kraljevsku obitelj i britansku kulturu, serija je doživjela veliki skok.

Do danas, Kruna je jedna od najodlikovanijih produkcija u Velikoj Britaniji svih vremena, osvojila je Netflixov prvi Emmy za najbolju dramu te svih sedam glavnih kategorija na dodjeli Emmyja 2021.

Sezona 6 nastavit će se s pričom o princezi Diani (Elizabeth Debicki), s prve četiri epizode koje istražuju događaje vezane uz njezinu tragičnu smrt 1997. godine. U posljednjih šest epizoda, vidjet ćemo kraljicu Elizabetu II (Staunton) kako razmišlja o svojoj vladavini i gleda unaprijed u vrijeme kada će njezini nasljednici preuzeti prijestolje.

Očekujte kraljevska svadbena zvona za princa Charlesa (Dominic West) i Camillu (Olivia Williams), kao i sveučilišnu romansu između princa Williama i Kate Middleton u nastajanju.

Glumačkoj ekipi za 1. dio također se pridružuju Rufus Kampa i Fflyn Edwards kao mladi prinčevi William i Harry, te Ford kao tinejdžer Harry u 2. dijelu.

U nastavku škicnite teaser: