FOTO by Instagram @la__banya / @vacansoleil_nl / @marijablashkoska

Putovanja

Famozne ljuljačke i predivni Insta kadrovi nalaze se na najljepšem hrvatskom otoku!

Daria Lovrić 12. srpnja 2023.

Znate li možda o kojem je mjestu riječ?

Ljeto je u punom jeku, turisti pristižu iz svih dijelova svijeta, a mi sitno brojimo do dolaska na godišnji odmor. Ostalo je još vrlo malo vremena do samog polaska, a mi polako križamo obaveze sa svoje „to do“ liste.

Ako još uvijek niste rezervirali svoj smještaj i ne znate gdje ćete, nastavite čitati. Vjerujemo da ste već mnogo puta slušali i čitali o ljepotama otoka Korčule, međutim ako ga još uvijek niste posjetili, pročitajte još jednom.

Korčula je jedna od najpopularnijih turističkih destinacija u Hrvatskoj, posebno među posjetiteljima koji žele uživati u prekrasnoj prirodi, bogatoj povijesti i kulturnoj baštini. Dio je Dubrovačkog arhipelaga i poznata je po svojim prekrasnim plažama, kristalno čistom moru, gastronomiji i kulturi.

Ovog puta pažnju ćemo posvetiti plažama. Neke od najpoznatijih i najljepših na Korčuli su Vela Pržine, Pupnatska luka, Lumbarda, Bili Žala, Žitna, dok je najpoznatija La’Banya.

Oni koji pomno prate objave influencera vjerojatno su kadrove ove predivne plaže vidjeli već mnogo puta. Naime, radi se o uređenoj plaži koja je dio ponude apartmana Korčula Hills. Cijeli kompleks nalazi se u mjestu Žrnovska Banja koje je svega nekoliko uvala udaljeno od grada Korčule.

Na ovoj plaži osim prekrasnog mora, možete uživati u cjelodnevnoj zabavi na bazenu, bogatoj ponudi hrane i pića beach bara i bistroa.

La’Banyu u krase drvene ljuljačke u moru kakve često viđamo na egzotičnim lokacijama.

Ljuljačke u moru postale su hit i jedan od razloga radi kojih turisti posjećuju određene plaže. Ovisno o vrti odmora koji preferirate, vjerujte nam na riječ – Korčula ima sve. Uvale koje će vam pružiti mir, prirodu, kristalno čisto more i privatnost, ali i plaže pune ljudi i atrakcija.

Da biste posjetili Korčulu, možete putovati trajektom ili katamaranom iz Dubrovnika, Splita ili Orebića. Iako vam se možda čini daleko, sigurno će vam se isplatiti!