FOTO by Fortnum & Mason

Iće & piće

Džin obogaćen medom i ljubičicama naša je jesenska fantazija!

Viktoria Mikulić 04. rujna 2023.

Najbolji način za kratiti vikende ove jeseni...

Džin tonik je jedno od najpopularnijih pića na svijetu, barem u krugu žena. Gotovo nijedan izlazak ne može proći bez ovog jedinstvenog pića koje zadovoljava i najistančanija nepca.

I dok neki najviše preferiraju klasičan džin, drugi vole isprobati i neke posebnije verzije poput pink džina, zatim džina s okusom krafne od marmelade, džina u obliku snježne kugle i još mnoštvo drugih neobičnih izdanja koje smo dosad imali priliku predstaviti.

S obzirom na to da uskoro ulazimo u najraskošnije godišnje doba u kojem će nam med biti jedan od najvećih zdravstvenih saveznika, a ljubičice krasiti naše domove u nekim fancy teglicama, dopustite da vas razmazimo jednim neodoljivim džin tonikom.

Gin kao stvoren za prve jesenske dane!

Ručno izrađen u destileriji Old Curiosity u Edinburghu, ovaj ekskluzivni napitak napravljen je od devet divljih, autohtonih britanskih biljaka te meda i cvjetova ljubičice.

U ovom jedinstvenom duhu, baza džina prožeta je medom i ljubičicama uzgojenim u krovnim košnicama i vrtovima na Piccadillyju. Zatim se miješa s devet ručno ubranih biljaka i uzgaja u Secret Herb Gardenu destilerije – potpuno prirodnom vrtu džina u škotskom selu gdje se biljke beru u skladu s mjesečevim ciklusom.

Na nepcu je suptilna slatkoća, uravnotežena pikantnim biljnim notama i svijetlom smrekom. Što se tiče jarkog izgleda – to je prirodno rumenilo od latica ljubičice. Ovaj džin smo pronašli na popularnoj web trgovini Fortnum & Mason koja nas je već jednom osvojila džin tonik čajem.

Naš savjet je poslužiti ga s tonikom preko velike kocke leda i ukrasiti svježom kriškom limuna.

Više detalja potražite na službenoj web trgovini!