FOTO by IMDb

Film

Dječak protiv svemira – nova serija na Netflixu izaziva val emocija!

Viktoria Mikulić 15. siječnja 2024.

Dječak koji odrasta u predgrađu Brisbanea 1980-ih suočava se sa surovom realnošću života - i prijetećim opasnostima koje prijete njegovoj obitelji.

Na Netflix je u četvrtak stigla miniserija od 8 epizoda koja nikoga neće ostaviti ravnodušnim. Serija pod nazivom “Boy Swallows Universe” (Dječak protiv svemira) adaptirana je prema istoimenom bestseleru autora i novinara Trenta Daltona. Priča je inspirirana Daltonovim djetinjstvom.

Već kroz nekoliko dana. na IMDb-u ima ocjenu 8.2 što u posljednje vrijeme nijedna serija nije postigla…

U nastavku donosimo detalje o radnji:

Brisbane, 1985.: izgubljeni otac, nijemi brat, majka narkomanka, diler heroina za očuha i zloglasni kriminalac za dadilju. Nije kao da život dječaka Elija Bella već nije dovoljno kompliciran. On samo pokušava slijediti svoje srce i shvatiti što znači biti dobar čovjek, ali sudbina mu stalno postavlja prepreke – među kojima je i Tytus Broz, legendarni trgovac drogom iz Brisbanea.

Ali sada će Elijev život postati puno ozbiljniji: uskoro će upoznati oca kojeg se ne sjeća, provaliti u Boggo Road Gaol na Božić kako bi spasio svoju mamu, suočiti se licem u lice s kriminalcima koji su razorili njegov svijet i zaljubiti se u djevojku svojih snova.

Glumci:

Najvažniju glumačku postavu čine Felix Cameron kao dječak Eli Bell, poznat po filmu “Penguin Bloom” iz 2020, zatim Zac Burgess koji tumači starijeg Elija u posljednjim epizodama, Phoebe Tonkin kao Frances Bell, Travis Fimmel kao Lyle Orlik, Lee Tiger Halley kao Gus Bell i Simon Baker kao Robert Bell.

Nadamo se da ćete već danas početi gledati ovu seriju koja izaziva pravi požar emocija.